888 Παρατείνεται η δημόσια διαβούλευση για τον νέο Ποινικό Κώδικα | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παρατείνεται η δημόσια διαβούλευση για τον νέο Ποινικό Κώδικα

Παρατείνεται η δημόσια διαβούλευση για τον νέο Ποινικό Κώδικα

Παράταση της δημόσιας διαβούλευσης για τα σχέδια του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αποφάσισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλη Καλογήρου.

Αρχικά η διαβούλευση είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 27 Μαρτίου 2019 ωστόσο μετά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν για σειρά ρυθμίσεων ο υπουργός αποφάσισε την παράταση της έως την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ώρα 14:00. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο «Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, οι αρμόδιες Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές θα συγκληθούν εκ νέου προκειμένου να αξιοποιήσουν τα πορίσματα της διαβούλευσης και τις προτάσεις του Υπουργείου».

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει αποφασιστεί και η παράταση της προθεσμίας περάτωσης των εργασιών των επιτροπών για τη σύνταξη σχεδίου νέου Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προθεσμία περάτωσης των εργασιών της επιτροπής για τον Ποινικό Κώδικα παρατείνεται από τη λήξη της και έως τις 30 Απριλίου ενώ το ίδιο προβλέπεται και γι’ αυτήν του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

Ελεύθερη χωρίς όρους η Ρένα Δούρου για την τραγωδία στην Μάνδρα [pics]

Ελεύθερη χωρις περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία της για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας …