888 Πατούλης: Περισσότεροι εσωτερικοί και λιγότεροι εξωτερικοί έλεγχοι στους Δήμους | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Πατούλης: Περισσότεροι εσωτερικοί και λιγότεροι εξωτερικοί έλεγχοι στους Δήμους

Πατούλης: Περισσότεροι εσωτερικοί και λιγότεροι εξωτερικοί έλεγχοι στους Δήμους

Τη θέση ότι η καθιέρωση μηχανισμών Εσωτερικού Ελέγχου στις υπηρεσίες των δήμων μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση της πρόληψης και της διαφάνειας, διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες με αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδος.

Όπως υπογράμμισε είναι κομβικής σημασίας η ανάπτυξη μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου καθώς με τον τρόπο αυτό οι δήμοι θα μπορούν να θωρακίσουν τις υπηρεσίες και τις δράσεις τους προκειμένου να εξαλειφτούν φαινόμενα παρατυπιών και αδιαφανών διαδικασιών.

Ο Γ. Πατούλης τόνισε ότι η ανάπτυξη τέτοιου είδους μηχανισμών οι οποίοι θα είναι πιστοποιημένοι, θα μπορούν να αποτελέσουν τη βάση προκειμένου να επιτευχθεί η δραστική μείωση των εξωτερικών ελέγχων στους δήμους.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «η διαφάνεια μέσω των εσωτερικών ελέγχων μπορεί να επιταχύνει την υλοποίηση του έργου μας. Η υλοποίηση ενός τέτοιου στόχου μπορεί να λειτουργήσει ως κεντρικό αντίβαρο προκειμένου να περιοριστούν οι μηχανισμοί εξωτερικού ελέγχου. Βρισκόμαστε στην ίδια όχθη με το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδος και μέσα από τους διαφορετικούς ρόλους μας μπορούμε να συμβάλλουμε έμπρακτα στο περιορισμό της διαφθοράς».

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδος κ. Βέρρα Μαρμαλίδου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξέφρασε την ικανοποίηση της από την ανταπόκριση του Προέδρου και υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό που οι δήμοι βλέπουν θετικά την ανάπτυξη τέτοιου είδους μηχανισμών.

Στη συνέχεια η κ. Μαρμαλίδου προσκάλεσε ως ομιλητή το Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο συνέδριο που Οργανώνει το Ινστιτούτο στην Αθήνα στις 20/10/2017.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, εκτός από την Πρόεδρο του Ινστιτούτου Β. Μαρμαλίδου, συμμετείχε ο κ. Δ. Στάβαρης μέλος του Δ.Σ. υπεύθυνος εκπαίδευσης και Δημοσίων Σχέσεων, καθώς και η Ε. Κόκκα Διοικητική Διευθύντρια του Ινστιτούτου.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

0 Έρχεται νέος κύκλος Κοινωφελούς Εργασίας για τις 30.333 θέσεις στους Δήμους

Ποιος είναι ο προγραμματισμός του ΟΑΕΔ. Ποια προγράμματα οδεύουν προς 4μηνη παράταση. Τι θα γίνει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *