ΕνημέρωσηΠολιτική

Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος: «Η απειλή της εκδιώξεώς μας είναι πραγματική»

«Σήμερα αντιμετωπίζουμε έναν φανερό κίνδυνο. Οι απανταχού χριστιανοί οφείλουν να ανησυχούν για τους αδελφούς και τις αδελφές τους στους Αγίους Τόπους. Η απειλή της εκδιώξεώς μας είναι πραγματική», δήλωσε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος σε συνέντευξή του στην ιστορική ρωσική εφημερίδα Izvestia, επισημαίνοντας ότι «τις τελευταίες δεκαετίες δυστυχώς έχουμε ήδη συνηθίσει τις ισραηλινές εξτρεμιστικές ομάδες, οι οποίες με ανέντιμες μεθόδους αρπάζουν ιδιοκτησίες από χριστιανικές οικογένειες και εκκλησιαστικά ιδρύματα, ενώ τώρα η επιδρομή τους απειλεί να επεκταθεί περαιτέρω».

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων προειδοποίησε ότι «εάν αυτές οι εξτρεμιστικές ομάδες καταλάβουν στρατηγικές ιδιοκτησίες στη διαδρομή των χριστιανών προσκυνητών στην Πύλη της Γιάφας, ακόμη περισσότεροι χριστιανοί θα εγκαταλείψουν την Ιερουσαλήμ, ενώ εκατομμύρια προσκυνητές από όλο τον κόσμο δεν θα κατορθώσουν να πραγματοποιήσουν το σχεδιασμένο πνευματικό τους ταξίδι», και έκανε λόγο για μια διαρκώς συρρικνούμενη χριστιανική κοινότητα στην Ιερουσαλήμ, αλλά και για προσπάθειες που καταβάλλονται να βρεθεί λύση ώστε να διασωθεί «το πολυθρησκειακό και πολυπολιτισμικό ψηφιδωτό της Αγίας Πόλεως».

Κατά την εκτίμηση του Πατριάρχη Θεόφιλου «περισσότεροι από το 80% των διωκόμενων σε όλο τον κόσμο είναι χριστιανοί», ενώ η Ιερουσαλήμ αποτελεί απόδειξη της δυνατότητας της θρησκευτικής αρμονίας, καθώς επί αιώνες οι χριστιανοί «συνυπήρξαμε δίπλα στους εβραίους και μουσουλμάνους γείτονές μας», ενώ η χριστιανική παρουσία στην Παλαιά Πόλη «δεν αμφισβητείται ούτε από το κράτος, ούτε από τους θρησκευτικούς θεσμούς, ούτε από την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, οι οποίοι ζουν εν ειρήνη και ευημερία».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock