Κόσμος

Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες σε μαζική διαδήλωση κατά των μέτρων για την πανδημία

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο περιθώριο μαζικής διαδήλωσης κατά των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού στις Βρυξέλλες, με τη βελγική αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση. Σοβαρές ζημιές από επίθεση διαδηλωτών υπέστη και το κτήριο της διπλωματικής αποστολής της ΕΕ, όπου και μετέβη ο Ζοζέπ Μπορέλ καταδικάζοντας «την άνευ λόγου καταστροφή και βία».

Αρκετοί συμμετέχοντες έφτασαν στις Βρυξέλλες με πούλμαν από διάφορες χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Πορτογαλία, Πολωνία…), στο κάλεσμα κινημάτων όπως η «Παγκόσμια Διαδήλωση για την Ελευθερία» (World Wide Demonstration for Freedom) και οι «Ευρωπαίοι Ενωμένοι για την Ελευθερία» (Europeans United for Freedom), καθώς και στο κάλεσμα περίπου 600 ευρωπαϊκών τοπικών ενώσεων, σύμφωνα με το βελγικό Τύπο.

Πρόκειται για την πέμπτη διαδήλωση κατά των υγειονομικών μέτρων που γίνεται στις Βρυξέλλες, μέσα σε διάστημα δύο μηνών, και στην οποία συμμετείχαν σύμφωνα με την αστυνομία περισσότερα από 50.000 άτομα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock