888 Πειραιάς: Η Δημόσια Αρχή Λιμένος Πειραιά καλεί τον ΟΛΠ σε διαβούλευση | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Πειραιάς: Η Δημόσια Αρχή Λιμένος Πειραιά καλεί τον ΟΛΠ σε διαβούλευση

Πειραιάς: Η Δημόσια Αρχή Λιμένος Πειραιά καλεί τον ΟΛΠ σε διαβούλευση

«Θα κάνουμε ό,τι προβλέπει ο Νόμος. Την ευθύνη εκπόνησης και διαβούλευσης της μελέτης ανάπτυξης του λιμανιού του Πειραιά (master plan) την έχει ο ΟΛΠ, ενώ αρμόδιο όργανο για τον έλεγχο και την έγκριση του, είναι η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής».

Αυτό ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος της διοίκησης του ΟΛΠ, με αφορμή χθεσινή απόφαση στη «Διαύγεια» του επικεφαλής της Δημόσιας Αρχής Λιμένος (ΔΑΛ-Π) Πειραιά Δημοσθένη Μπακόπουλου, να καλέσει σε διαβούλευση τον ΟΛΠ την Τρίτη 28/02, σχετικά με το αναπτυξιακό πρόγραμμα και τη μελέτη διαχείρισης του λιμένα (master plan).

Πρόσφατα με πρωτοβουλία της ΔΑΛ-Π στο υπουργείο Ναυτιλίας είχε πραγματοποιηθεί διαβούλευση με φορείς και χρήστες σχετικά με το αναπτυξιακό πρόγραμμα του λιμανιού προκαλώντας τη δυσφορία της διοίκησης του ΟΛΠ η οποία απέστειλε στις 5 Φεβρουαρίου επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ναυτιλίας το ΤΑΙΠΕΔ, τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένος και τη Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής.

Η διοίκηση του ΟΛΠ στην επιστολή ανέφερε ότι «η εταιρεία ήδη κατά τα υπαγορευμένα από τις ειδικές διατάξεις έχει διενεργήσει την προβλεπόμενη διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ότι η διαδικασία βρίσκεται στη φάση της διατύπωσης εγγράφων και απόψεων προκειμένου ο σχετικός φάκελος να διαβιβαστεί στη Γενική Γραμματεία Λιμένων». Τόνιζε εξάλλου ότι η ΔΑΛ «επιχειρεί την υποκατάσταση της διοίκησης του ΟΛΠ ΑΕ και την παρέμβασή του στη διοίκηση του λιμένα κάτι το οποίο δεν είναι μόνο παράνομο αλλά είναι επίσης πράξη στρεφόμενη ευθέως κατά της υλοποίησης του προγράμματος επενδύσεων της εταιρείας, προϋπόθεση για την υλοποίηση του οποίου είναι η έγκριση του «master plan»».

Από την πλευρά της πάντως η Δημόσια Αρχή Λιμένος Πειραιά (ΔΑΛ-Π) με τη χθεσινή απόφασή της στη «Διαύγεια» αναφέρει ότι ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως διαβούλευση με τη ΔΑΛ-Π ως αρμόδια Αρχή Λιμένος και διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τους όρους ΙΙΙ και ΙV του παραρτήματος 6.2 της σύμβασης παραχώρησης, το master plan του ΟΛΠ ΑΕ, θα πρέπει να περιέχει μεταξύ άλλων έκθεση για το αποτέλεσμα διαβούλευσης με σημαντικούς φορείς, την Αρχή Λιμένος, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το Λιμενικό Σώμα κ.α και να συνοδεύεται από γραπτή δήλωση για τις απόψεις των ατόμων των οποίων τις παρατηρήσεις έλαβε υπόψιν η διοίκηση κατά την κατάρτιση του σχεδίου.

Προσθέτει επίσης ότι για την προαναφερόμενη διαβούλευση που έχει κληθεί ο ΟΛΠ για τις 28/02/2018 θα τηρηθούν πρακτικά και ότι η ΔΑΛ-Π δεσμεύεται να έχει υποβάλει έκθεση διαβούλευσης και αποτελεσμάτων έως την Παρασκευή 02/03/2018 ώστε να μην προκληθεί οποιαδήποτε καθυστέρηση στην ταχθείσα από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) προθεσμία.

Σημειώνεται ότι η ΕΣΑΛ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστο Λαμπρίδη στο υπουργείο Ναυτιλίας και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από συναρμόδια υπουργεία ανακοίνωσε ότι εντός 10 εργάσιμων ημερών, έως τις 07/03/2018 , θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διαβούλευσης των φορέων, στην υποβληθείσα μελέτη ανάπτυξης του λιμανιού του Πειραιά (master plan) από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς ΑΕ.

Σημειώνεται ότι οι προτάσεις των δήμων και των φορέων θα πρέπει να εξεταστούν από τον ΟΛΠ σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να υιοθετηθούν.

Στην περίπτωση που ο ΟΛΠ αποδεχτεί προτάσεις των δήμων θα πρέπει να υποβάλει σχέδιο τροποποίησης, ενώ στην περίπτωση που κάποιες από αυτές απορρίψει, θα πρέπει να δώσει αιτιολογημένη πρόταση.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

Πώς και που θα γίνουν 3.950 μόνιμες προσλήψεις μέχρι το τέλος του 2019

Προτεραιότητα στις προσλήψεις σε υγεία, παιδεία και ασφάλεια δίνει η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *