ΠΕΝΕΝ: Εκτός ελέγχου η ανεργία και ο κορωνοϊός στη ναυτιλία


Με ακινητοποιημένο το 50%-60% της ακτοπλοΐας και των ταχύπλοων, η ανεργία στο χώρο της ναυτιλίας έχει χτυπήσει κόκκινο σε μια πρωτοφανή για τον κλάδο κρίση. Την ίδια ώρα εκτός ελέγχου είναι όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), είναι η διασπορά του κορωνοϊού, καθώς όπως λέει στο CNN Greece ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κ. Αντώνης Νταλακογεώργος, «από τα 27 δρομολογημένα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία στην ακτοπλοΐα, είχαμε κρούσματα στα 17. Αυτό λέει πολλά για το αν και πως τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα, αν τηρούνται οι διατάξεις σχετικά με την προστασία των ναυτεργατών».

«Η εκτίμηση που κάνουμε αυτή τη στιγμή όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στο ναυτεργατικό επάγγελμα μας δίνει ανεργία 50%. Για να δώσουμε κάποια νούμερα ώστε να καταλάβει και ο αναγνώστης που διαβάζει για τι νούμερα μιλάμε, στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017, 2018, 2019, πριν την πανδημία δηλαδή, είχαμε περίπου 1200 ανέργους. Αυτή τη στιγμή είμαστε 80% πάνω από αυτό το νούμερο» λέει ο κ. Νταλακογεώργος.

Στα μέσα Φεβρουαρίου σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΝΕ, τα οποία όπως εκτιμούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν δείχνουν την πραγματική εικόννα της αγοράς, οι απογεγραμμένοι άνεργοι ήταν 4054, αριθμός πρωτοφανής για τον ναυτεργατικό χώρο τουλάχιστον την τελευταία 15ετία, με επίσημα στοιχεία.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση