Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Περικοπές δημοσίων δαπανών εξήγγειλε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας

Περικοπές δημοσίων δαπανών εξήγγειλε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας

Νέες περικοπές δημοσίων δαπανών για να αντιμετωπιστεί η δημοσιονομική “απόκλιση” των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ την οποία κληρονόμησε η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν από τον Φρανσουά Ολάντ εξήγγειλε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ.

Σε μια σύντομη δήλωσή του προς τον Τύπο, ο Γάλλος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα συμπεράσματα μιας έκθεσης του γαλλικού Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα: “είναι σκληρά, είναι απερίγραπτα”, είπε σε καταγγελτικό τόνο, επικρίνοντας έντονα την κυβέρνηση Ολάντ – του οποίου πάντως υπουργός Οικονομίας από το 2014 ως το 2016 ήταν ο Εμανουέλ Μακρόν.

“Κληρονομούμε μια απόκλιση 8 και πλέον δισεκατομμυρίων ευρώ. 8 δισεκατομμυρίων ευρώ… Αυτό είναι απαράδεκτο”, επέμεινε ο Φιλίπ, υπενθυμίζοντας ότι “το απερχόμενο (κυβερνητικό) σχήμα είχε δεσμευτεί το έλλειμμα να μειωθεί στο 2,8% του ΑΕΠ” το 2017, αλλά “το (Ελεγκτικό) Συνέδριο λέει ότι θα ανέλθει χωρίς αμφιβολία περί το 3,2%”.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται έχει “φέρει τη Γαλλία σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση”, υπογράμμισε ο γάλλος πρωθυπουργός και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το επίπεδο “ρεκόρ” του δημοσίου χρέους, το οποίο πλέον ανέρχεται στα “2,147 τρισεκατομμύρια ευρώ, ή πάνω από 70.000 ανά εργαζόμενο”.

“Δεν έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε αυτό στα παιδιά μας, δεν τους αξίζει να πληρώσουν όλο αυτό το χρέος”, ανέφερε ο Εντουάρ Φιλίπ κάνοντας επίσης λόγο περί μιας απειλής “για την εθνική κυριαρχία της χώρας μας” από αυτό το υψηλό δημόσιο χρέος.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας είπε πως θέλει να “καταρτιστεί ένας προϋπολογισμός σοβαρός, αξιόπιστος, σε ειλικρινή βάση” και δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα τιμήσει τη δέσμευσή της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να “περιορίσει το έλλειμμα στο 3% αυτή τη χρονιά”.

“Δεν θα το κάνουμε αυξάνοντας τους φόρους, θα το κάνουμε με μέτρα εξοικονόμησης” του κόστους λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, πρόσθεσε ο Εντουάρ Φιλίπ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Από την Τρίτη, “όταν κάνω την διακήρυξή μου για τη γενική πολιτική μας, και κατόπιν κατά τη διάρκεια του Ιουλίου θα αποσαφηνίσω στο κοινοβούλιο τη στρατηγική μας για τη διόρθωση των δημοσιονομικών” της Γαλλίας, κατέληξε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ: Eρχονται 4.155 νέες προσλήψεις μέσα στο Φθινόπωρο

Μέσα στο φθινόπωρο αναμένονται να γίνουν συνολικά 4.155 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη