Επικαιρότητα

Περιφέρεια Αττικής: Επί τάπητος το master plan για την αντιμετώπιση πλημμυρών και πυρκαγιών

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη στον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και σε συνεργάτες του η ποσοστικοποιημένη πρόταση του Γενικού Σχεδίου (master plan), στο οποίο αποτυπώνονται οι κίνδυνοι, τα αναγκαία έργα και μελέτες, καθώς και οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, για την αντιμετώπιση του πλημμυρικού κινδύνου και των επιπτώσεων των πυρκαγιών σε περιοχές της Περιφέρειας.

Το master plan το όποιο διαμορφώθηκε, στη βάση των σχετικων μελέτων του Αστεροσκοπείου και του ΕΚΠΑ στάλθηκε σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς προκειμένου να ενημερωθούν για τους κινδύνους. Στο φάκελο συμπεριλαμβάνονται αναλυτικά κοστολογημένες οι παρεμβάσεις, που είναι αναγκαίες για τα έργα άμεσης παρέμβασης, με προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ και μεσοπρόθεσμης παρέμβασης ύψους 280 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το Γενικό Σχέδιο (master plan) αφορά στις πληγείσες περιοχές Αλεποχωρίου, Βαρυμπόμπης και των Βιλίων (Γεράνια Όρη, Πάρνηθα και Όρος Πατέρα) ενώ το θέμα αυτό και οι δυνατότητες υλοποίησης του θα συζητηθεί εκτενώς στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock