Πιερρακάκης: Η πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη

«Η πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη. Θα οριστούν και θα οριοθετηθούν πολύ μεγάλα έργα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Το νομοθετικό και το ρυθμιστικό θα πρέπει πάντοτε να είναι σε παράλληλη γραμμή με το επιχειρησιακό και τεχνολογικό. Και εδώ είναι μια πρόσθετη αρωγή που έχει η συγκεκριμένη προσέγγιση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων. Έρχεται να αξιολογήσει συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία τα κράτη-μέλη αντιμετωπίζουν στο πεδίο και πώς, γεννώντας εμπιστοσύνη στη διαδικασία των διεπαφών και της διαλειτουργικότητας, μπορεί κανείς να αυξήσει την αξία που παράγουν συνολικά τα ανοιχτά δεδομένα».

Αυτά τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο συνέδριο με θέμα «Ποιος κυβερνά το διαδίκτυο» που οργανώνει η Νομική Βιβλιοθήκη και το νομικό περιοδικό «Δίκαιο Τεχνολογίας και Επικοινωνίας» σε συνεργασία με τον Όμιλο Economia και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Ιδιωτικότητας.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση