Πιερρακάκης: «Θα μοιραστεί αποδεικτικό εμβολιασμού, ΑΛΛΑ τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων!»

Σκόπελο αποτελεί αυτή τη στιγμή το GDPR για τα λεγόμενα «αποδεικτικά εμβολιασμών», καθώς ούτε οι ίδιοι οι αρμόδιοι δεν ξέρουν που θα χρησιμοποιούνται!

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία που θα κλείνουν τα ραντεβού τους οι πολίτες προκειμένου να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό έδωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι οι πολίτες θα πηγαίνουν να εμβολιαστούν με ένα χαρτί ή έναν κωδικό.

«Δηλαδή όταν θα πηγαίνει ο πολίτης στο φαρμακείο για να κλείσει το ραντεβού, θα τυπώνει ο φαρμακοποιός ένα χαρτί, το οποίο θα πρέπει να το επιδεικνύεις στο κέντρο για λόγους ακρίβειας. Θέλουμε να ξέρουμε σε πραγματικό χρόνο πόσοι εμβολιάζονται και θέλουμε να μπορούμε να ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία για να ελαχιστοποιηθούν τα όποια προβλήματα παρατηρηθούν».

Ωστόσο σε ό,τι αφορά το ζήτημα προσωπικών δεδομένων και το GDPR που έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας, ο κ.Πιερρακάκης αρνήθηκε να δώσει μία σαφή απάντηση, παραπέποντας γενικά και αόριστα στις ευρωπαϊκές αρχές:

«Έχει προβλεφθεί να υπάρχει ένα αποδεικτικό για τον πολίτη ότι εμβολιάστηκε. Βέβαια το πού θα χρησιμοποιείται αυτό είναι ένα πανευρωπαϊκό ερώτημα, γιατί υπάρχουν ζητήματα προσωπικών δεδομένων, τα οποία θα τα απαντήσει η Ε.Ε».

Σχετικά με την πολυαναμενόμενη «εκστρατεία ενημέρωσης» με την οποία θα «βομβαρδίσουν» τον ελληνικό λαό, ο αρμόδιος Υπουργός σημείωσε:

«Ο κόσμος θα ενημερωθεί με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Καταρχάς θα γίνεται από τα ΜΜΕ, όπου η Επιτροπή θα λέει ποια κατηγορία πολιτών πρέπει να εμβολιαστεί. Επιπλέον, οι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο, θα λαμβάνουν κι ένα μήνυμα με προτεινόμενα ραντεβού και μετά από αυτό οι πολίτες που δε διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες θα μπορούν να πάνε στα φαρμακεία ή στα ΚΕΠ, τα οποία για αυτό το σκοπό, θα ανοίξουν για να κλείσουν τα ραντεβού τους».

Και συνέχισε:

«Αν κάποιος χάσει το ραντεβού για τον εμβολιασμό του, εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα για να κλείσει νέο ραντεβού. Εμείς έχουμε πει καταρχήν ότι θα προτείνουμε στον κόσμο ραντεβού και θα του δίνουμε τη δυνατότητα να το αλλάξει μια φορά. Από εκεί και πέρα θα έχουν προτεραιότητα αυτοί που τα έχουν ήδη προγραμματίσει, αλλά στην πορεία θέλουμε να διευκολύνουμε όλους τους συμπολίτες μας».

πηγη

realhosting
loading...

Απάντηση