Πιερρακάκης: «Καθ’ οδόν» προς τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας


Τις δύο δράσεις που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Ειδικότερα, πρόκειται για την εφαρμογή μέσω της οποίας οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία τους που περιλαμβάνονται στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και αποτελούν πρόπλασμα του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας και αφετέρου τις ψηφιακές ιατρικές βεβαιώσεις.

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν στη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Πιερρακάκη και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά στα γραφεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) Εκεί πραγματοποίησαν συνάντηση με την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνουσα Σύμβουλο Νίκη Τσούμα και μέσω τηλεδιάσκεψης συνομίλησαν με τους προϊσταμένους των διευθύνσεων του φορέα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεισφορά της ΗΔΙΚΑ στο έργο του υπουργείου, και ιδίως στην καθοριστική συμβολή της στο έργο της ψηφιοποίησης υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας κατά την περίοδο της πανδημίας. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, «το αποτύπωμα της δουλειάς που έχει κάνει η ΗΔΙΚΑ είναι ορατό από όλους τους πολίτες».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση