ΕνημέρωσηΠολιτική

Πιερρακάκης: 490 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές το 2021 – Γλιτώσαμε από 55 ουρές σε δημόσιες υπηρεσίες

Στα οφέλη της ψηφιοποίησης της δημόσιας διοίκησης και τα άλματα που έγιναν στον τομέα αυτό αναφέρθηκε στην ομιλία του επί του νέου κρατικού προϋπολογισμού ο Κυριάκος Πιερρακάκης, υπογραμμίζοντας πως το 2021 οι ψηφιακές συναλλαγές ανήλθαν σε 490 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κάθε Έλληνας «γλίτωσε» από περίπου 55 πολύωρες ουρές σε δημόσιες υπηρεσίες.

«Το 2018 είχαμε 8,8 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές. Το 2019 πήγαμε στα 34 εκατομμύρια. Το 2020 στα 94 εκατομμύρια. Σήμερα το πρωί ζήτησα τα στοιχεία για το 2021. Είμαστε στα 490 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές. Γλιτώσαμε 55 ουρές για κάθε ενήλικο πολίτη της χώρας. Το στοιχείο αυτό μαζί με τη μετάβαση από τις 501 σε 1.304 υπηρεσίες στο gov.gr δείχνει πόσο ανάγκη το είχε ο κόσμος. Η βελόνα κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και το χαμένο έδαφος καλύπτεται», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης, ο κορωνοϊός λειτούργησε ως πυκνωτής του ιστορικού χρόνου, ενώ σε ότι αφορά στους επόμενους στόχους είπε μέσα στο νέο έτος θα λειτουργήσει νέο ψηφιακό σύστημα για μεταβιβάσεις αυτοκινήτων, καθώς και ψηφιακό σύστημα στις μεταβιβάσεις ακινήτων, νέους τρόπους ίδρυσης επιχείρησης αλλά και τις έξυπνες πόλεις.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock