Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Πιτσιόρλας: Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι ζώνη προτεραιότητας για την κυβέρνηση

Πιτσιόρλας: Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι ζώνη προτεραιότητας για την κυβέρνηση

«Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι ζώνη προτεραιότητας για την κυβέρνηση. Είναι η περιοχή που ιστορικά αποτελούσε τη γέφυρα ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή, σε Βορρά και Νότο. Για αυτό και για αιώνες υπερείχε ως προς την οικονομική της ανάπτυξη από την Νότια Ελλάδα. Υπήρξε όμως η καταστροφική περίοδος του Ψυχρού Πολέμου που καταδίκασε σε μαρασμό τη Βόρεια Ελλάδα. Τώρα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ξαναπιάσουμε το νήμα της ιστορίας. Οι μεταφορές, η αγροτική παραγωγή, η μεταποίηση, οι νέες τεχνολογίες, ο τουρισμός, η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου είναι τομείς που μπορούμε να έχουμε τεράστια ανάπτυξη και θα έχουμε».

Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Σχετικά με τη δημιουργία φιλικότερου κλίματος για επενδύσεις ο υφυπουργός σημείωσε: «Στην Ελλάδα δεν υπήρχε ποτέ φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. Υπήρχε πάντα μια κρατικοδίαιτη οικονομία κι ένα πελατειακό πολιτικό σύστημα. Αν κάποιος μπορεί να τα αλλάξει αυτά είμαστε εμείς. Βεβαίως για να το πετύχουμε πρέπει να ξεπεράσουμε και δικές μας ιδεοληψίες. Όμως άλλο ιδεοληψία και άλλο πελατειακό σύστημα και διαπλοκή οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων. Το κράτος στην Ελλάδα δεν το έχτισε η Αριστερά. Η Αριστερά πάντα ήταν αποκλεισμένη από το κράτος και πάντα βρισκόταν σε σύγκρουση με τις παθογένειές του. Τώρα λοιπόν πρέπει να αποδείξουμε ότι αυτά τα οποία για δεκαετίες στηλιτεύαμε και πολεμούσαμε θα τα αλλάξουμε».

Ακόμη, ο κ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε σε ερώτηση σχετικά με τη δυνατότητα συνεργασιών: «Προσωπικά πιστεύω πάντα στην ανάγκη των ευρύτερων συνεργασιών. Θεωρώ ότι μέχρι τις εκλογές του 2019 έχουμε όλο τον χρόνο να προετοιμάσουμε το έδαφος ώστε από τις εκλογές να προκύψει μια κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας κεντροαριστερής κατεύθυνσης».

Σχετικά με τις πληροφορίες ότι ο υφυπουργός δέχεται εισηγήσεις ή επιθυμεί ο ίδιος στις επόμενες εκλογές να είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Θεσσαλονίκης ή να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση απάντησε ότι δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις βοηθών και οδηγών για σχολικά λεωφορεία από το Υπουργείο Παιδείας

ΑΣΕΠ: Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), συνολικά δώδεκα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη