Πλατφόρμα για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων του εξωτερικού δημιούργησε η ΑΑΔΕ

Σε αγαστή συνεργασία το υπουργείο Εσωτερικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) υλοποιούν δράσεις που οδηγούν στη διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός Ελληνικής Επικράτειας.

Η ΑΑΔΕ έθεσε σε παραγωγική λειτουργία τη διαδικτυακή υπηρεσία (web service) «Άσκηση εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων εκτός Επικράτειας» μέσω της οποίας το υπουργείο Εσωτερικών θα χρησιμοποιεί τα διαβιβαζόμενα από στοιχεία για τον έλεγχο υποβολής φορολογικών δηλώσεων Ελλήνων εκλογέων εκτός επικράτειας κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος για τους ίδιους ή για συγγενή τους α’ βαθμού, εφόσον πρόκειται για εξαρτώμενο μέλος που δεν έχει συμπληρώσει τα 30 έτη ηλικίας, προκειμένου να εγγραφούν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Γιατί είναι αυτό απαραίτητο; Σύμφωνα με το Ν. 4648/2019 εκλογείς οι οποίοι την ημέρα των βουλευτικών εκλογών, των εκλογών για την ανάδειξη των μελών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και την ημέρα διεξαγωγής εθνικού δημοψηφίσματος βρίσκονται εκτός της Επικράτειας, μπορούν να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, αρκεί να είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο δήμου της Ελληνικής Δημοκρατίας και να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση