Κόσμος

Δεξαμενόπλοιο με καύσιμα για τη Γάζα στέλνει το Ιράκ

Την αποστολή δεξαμενόπλοιου με καύσιμα έστειλε το Ιράκ στην Γάζα με στόχο να μετριαστούν οι τεράστιες ελλείψεις που έχει η Παλαιστίνη λόγω των σφοδρών βομβαρδισμών από τον Ισραηλινό στρατό.

Τα καύσιμα ήδη βρίσκονται στην Αίγυπτο και θα σταλούν ως βοήθεια στους Παλαιστινίους που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση εξαιτίας του πολέμου της Χαμάς με το Ισραήλ.

«Ένα ιρακινό δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει 10 εκατομμύρια λίτρα καυσίμου απέπλευσε από το λιμάνι της Βασόρας με προορισμό το κανάλι του Σουέζ ως μια βοήθεια στους Παλαιστίνιους της Γάζας και η κυβέρνηση του Ιράκ σχεδιάζει να στείλει περαιτέρω φορτία με βοήθεια στο μέλλον» δήλωσε ο Ζεντάν Κχαλάφ, σύμβουλος του πρωθυπουργού αρμόδιος για θέματα ανθρωπιστικών υποθέσεων.

Περίπου 19.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου όταν οι μαχητές της Χαμάς σκότωσαν σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές 1.200 άτομα και αιχμαλώτισαν 240 ομήρους σε αιφνιδιαστική επιδρομή.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock