ΕνημέρωσηΟικονομία

Ανεβάζει ρυθμούς το Χρηματιστήριο Αθηνών πάνω από τις 1.330 μονάδες

Με σταθερά ανοδικό ρυθμό κινήθηκε σήμερα Τετάρτη 19/7 το Χρηματιστήριο Αθηνών ξεπερνώντας τις 1.331 μονάδες, με άνοδο κατά 1,20% στις 17:19 μμ και τζίρο στα 122,63 εκατ. ευρώ.

Παρά την άνοδο στον Γενικό Δείκτη Τιμών οι πωλητές παραμένουν παρόντες και σήμερα στο κλάδο του εμπορίου, στα τρόφιμα-ποτά και στις τράπεζες. Ωστόσο ο Large Cap σημείωσε άνοδο 1,28 στις 3.233 μονάδες, ενώ ο Mid Cap έφτασε στις 2.177 μονάδες με κέρδη κατά 0,68%

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γενικός Δείκτης Τιμών στοΧρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφει άνοδο κατά 42% από την αρχή του έτους και διατηρεί την επαφή με τα υψηλά 9 ετών και τον ανοδικό στόχο των 1.370 μονάδων.

Τα υψηλά του 2014 παραμένουν η βασική αντίσταση στο ΧΑ και αυτή η εβδομάδα αναμένεται να δώσει εκ νέου προβάδισμα στους αγοραστές, αν και ενδεχομένως ο «βηματισμός» να μετριαστεί, αφού πλέον η διαπραγμάτευση σε πολλές μετοχές του FTSE-25 γίνεται σε αχαρτογράφητες ζώνες τιμών και δεν αποκλείεται τα φαινόμενα κατοχύρωσης κερδών να επιβραδύνουν την δυναμική της ανόδου, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο της Δελτίο η Beta Χρηματιστηριακή.

Παράλληλα, το επενδυτικό τοπίο σε εκδόσεις σταθερού εισοδήματος δείχνει ιδιαίτερα δραστήριο, καθώς σε διάστημα μικρότερο των τριών εβδομάδων έχουν πραγματοποιηθεί εκδόσεις κρατικών και εταιρικών ομολόγων συνολικής αξίας 5 δισ. ευρώ δηλώνοντας το «ολιστικό» ζωηρό ενδιαφέρον που υπάρχει για τις ελληνικές αξίες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock