Κόσμος

Μήνυμα της Χαμάς στο Ισραήλ: Ή θα ζήσουμε με το κεφάλι ψηλά, ή θα πεθάνουμε μαχόμενοι

Την ώρα που το ισραηλινό «σφυροκόπημα» στη Γάζα από αέρος συνεχίζεται, η Χαμάς πολιορκείται από τον IDF, αλλά δεν παραδίδεται, όπως δηλώνουν εκπρόσωποί της. Συγκεκριμένα, ο Ιζάτ αλ-Ρισέκ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, διεμήνυσε ότι η οργάνωση «δεν θα παραδώσει τον νόμιμο αγώνα μας για ελευθερία και αυτοδιάθεση».

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, δήλωσε την Παρασκευή (13/10) ότι η τρέχουσα κατάσταση στη Γάζα αντιπροσωπεύει «μια εξαιρετικά θρασεία και βάναυση προσπάθεια για τη βίαια απομάκρυνση των Παλαιστινίων από τη γη τους. Ή θα ζήσουμε με το κεφάλι ψηλά, ή θα πεθάνουμε μαχόμενοι» διεμήνυσε ο αλ-Ρισέκ.

Σημείωσε ότι το Ισραήλ έπληξε τη Γάζα με 6.000 βόμβες την περασμένη εβδομάδα, αριθμός που παρέχεται από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.

Η Χαμάς απέρριψε το κάλεσμα του Ισραήλ «να εκδιωχθούμε από τα σπίτια μας για άλλη μια φορά» και «θα αντισταθεί στην προσπάθεια του Ισραήλ να εκκαθαρίσει εθνοτικά τη Γάζα», πρόσθεσε ο αλ-Ρίσεκ.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε τελεσίγραφο σε 1,1 εκατομμύρια Παλαιστινίους που ζουν στη βόρεια Γάζα να εκκενώσουν τα σπίτια τους έως τις 8 το βράδυ της Παρασκευή, στο πλαίσιο της επικείμενης μεγάλης χερσαίας επέμβασης.

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα «απάνθρωπες» και «βάρβαρες» και είπε ότι παραβιάζουν «όλους τους νόμους και τις συνθήκες που οι λεγόμενες ελεύθερες και δημοκρατικές χώρες ισχυρίζονται ότι πιστεύουν».

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock