ΠΟΕΔΗΝ για εξαγγελίες Μητσοτάκη: Πού είναι οι 1.500 ΜΕΘ; – «Όχι» στην απογύμνωση του ΕΣΥ


Οι κλίνες ΜΕΘ που θα λειτουργούν μετά τον έλεγχο της πανδημίας θα είναι περί τις 800 αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, και καλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει στη μονιμοποίηση των 16.000 συμβασιούχων, προειδοποιώντας πως εάν απολυθούν με τη λήξη της σύμβασης -παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες- τότε θα μιλάμε για «απογύμνωση του ΕΣΥ».

«Οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούσαν βάσει του πληροφοριακού συστήματος του υπουργείου Υγείας στις 17 Μαΐου ανέρχονται σε 1.211, εκ των οποίων οι πέντε κλίνες είναι ιδιωτικές και οι 45 σε στρατιωτικά νοσοκομεία. Στις 1.205 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούσαν 17 Μαΐου σε Γενικά και Στρατιωτικά νοσοκομεία περί τις 350 είναι προσωρινές ΜΕΘ που στήθηκαν εν μία νυκτί για τις ανάγκες νοσηλείας περιστατικών κορωνοϊού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Οι προσωρινές ΜΕΘ όπως θάλαμοι κλινικών, χειρουργικές σίγουρες, αίθουσες ανάνηψης, καρδιοχειρουργικές μονάδες και άλλες, σταδιακά κλείνουν και επιστρέφουν στη οργανική τους λειτουργία. Επίσης θα κλείσουν αρκετές κλίνες σε κανονικές ΜΕΘ επειδή δεν μπορούν να υποστηριχθούν με προσωπικό», προσθέτει.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση