888 Ποια αυθαίρετα μπαίνουν στο στόχαστρο για κατεδάφιση | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ποια αυθαίρετα μπαίνουν στο στόχαστρο για κατεδάφιση

Ποια αυθαίρετα μπαίνουν στο στόχαστρο για κατεδάφιση

Μια σειρά από μέτρα που νομοθετούνται σήμερα στη Βουλή ανακοίνωσε ο Γιώργος Σταθάκης στη συνέντευξη τύπου για τα αυθαίρετα μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Δημιουργείται ένα μεταβατικό πλαίσιο που δίνει διευρυμένες δυνατότητες κατεδάφισης σε περιοχές απόλυτα προσδιορισμένες.

Ειδικότερα οι περιοχές που μπαίνουν στόχαστρο για κατεδάφιση αυθαιρέτων είναι: αναδασωτέες, πυρόπληκτες, σε ρέματα που είναι χαρτογραφημένα καθώς και για ετοιμόρροπα κτήρια.

Σε αυτές τις κατηγορίες δίνεται η δυνατότητα παράλληλα με την γνωστή διαδικασία που τρέχει από τους Δήμους με το σημερινό καθεστώς να μπορεί το υπουργείο να κινητοποιεί τους επιθεωρητές δόμησης για να ταυτοποιούν αυθαιρεσίες ενώ δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό να έχει δυνατότητα παρέμβασης.

Τα παραπάνω αφορούν αυθαίρετες κατασκευές και τοίχους σε απόσταση 500 μέτρων από την παραλίααλλά και τις παραπάνω περιοχές, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Όπως είπε θα υπάρχει δυνατότητα ένστασης απευθείας στο ΣτΕ για διάστημα 15 ημερών αλλά όχι δικαίωμα διοικητικής ένστασης.

Σημείωσε ότι το μεταβατικό διάστημα θα διατηρηθεί μέχρι να λειτουργήσουν τα κεντρικά περιφερειακά και τοπικά παρατηρητήρια δόμησης.

newsbeast.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Καταδικάσθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ: 450€ πρόστιμο για τα… 20 εκατ. που εξαφανίστηκαν από τα ταμεία

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ενώ πρωτόδικα για την ίδια υπόθεση ο …