ΕνημέρωσηΟικονομία

Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου

Ο χρόνος τελειώνει για τους μισθωτούς και συνταξιούχους που έλαβαν αναδρομικές αποδοχές το 2020. Τα ποσά που εισέπραξαν για παλαιότερα έτη θα πρέπει να τα «εμφανίσουν» στην εφορία υποβάλλοντας τροποποιητική δήλωση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. 

Μετά την υποβολή της δήλωσης θα εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό σημείωμα και ο φόρος που θα προκύψει θα πρέπει να πληρωθεί εφάπαξ έως τις 31 Ιανουαρίου 2022. Όσοι χάσουν την προθεσμία και υποβάλουν εκπρόθεσμα την τροποποιητική δήλωση θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 100 ευρώ αν και στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν να φέρουν στη Βουλή ρύθμιση που θα προβλέπει την κατάργηση του προστίμου για τα αναδρομικά ποσά από συντάξεις.

Η διάταξη αυτή έρχεται τώρα μετά τις έντονες αντιδράσεις συνταξιούχων, οι οποίοι καλούνται να υποβάλουν εκπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση με πρόστιμο 100 ευρώ για αναδρομικά ποσά για τα οποία δεν είχαν καμία ενημέρωση από τον φορέα πληρωμής.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock