Ποιοι φοιτητές βρετανικών πανεπιστήμιων εξαιρούνται από το Βrexit

Το Brexit έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή των Eλλήνων φοιτητών στα βρετανικά πανεπιστήμια. Η Βρετανία αποχωρεί από το πρόγραμμα Erasmus, αυξάνει τα δίδακτρα και σταματάει τη χορήγηση φοιτητικών δανείων, τα οποία βοηθούσαν τους φοιτητές και τις οικογένειές τους να καλύψουν το κόστος των σπουδών.

Από το 2021, οι Έλληνες θα καταβάλλουν τα ίδια δίδακτρα με τους διεθνείς φοιτητές, τα οποία ανέρχονται, κατά μέσο όρο, σε 16.500 ευρώ τον χρόνο. Επιπλέον, η διαδικασία εγγραφής γίνεται πιο περίπλοκη. Εξαιρετικά δύσκολη γίνεται και η απόκτηση άδειας προσωρινής παραμονής. Προβλέπεται ένα point system που δίνει “μόρια” στους ενδιαφερόμενους με βάση τις σπουδές, τις δεξιότητες και την εμπειρία τους.

Τι μπορούν να κάνουν οι Έλληνες που θέλουν να σπουδάσουν σε βρετανικά πανεπιστήμια, αλλά δεν αντέχουν το κόστος σπουδών στο οποίο πρέπει να προστεθεί και το ήδη πολύ υψηλό κόστος ζωής στη Μεγ. Βρετανία; Να επιλέξουν μια λύση που υπάρχει εδώ και χρόνια, όμως με το Brexit αποτελεί, πλέον, μονόδρομο: σπουδές σε βρετανικά πανεπιστήμια, στην Ελλάδα.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση