Κόσμος

Πολωνία κατά ΕΕ: «Μας έχουν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο»

Εν μέσω του «ανοιχτού πολέμου» ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Βαρσοβία για το Κράτος Δικαίου, ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι, δίνει συνέντευξη στους Financial Times και κατηγορεί την ΕΕ ότι κρατά «ένα πιστόλι στον κρόταφο» της χώρας του απαιτώντας να ανακαλέσει τις μεταρρυθμίσεις του δικαστικού της συστήματος και απειλώντας την με κυρώσεις.

Ο Ματέους Μοραβιέτσκι ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει πίσω το αίτημά της προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην Πολωνία εξαιτίας των αμφιλεγόμενων μεταρρυθμίσεων στο δικαστικό της σύστημα που συνιστούν απειλή για το Κράτος Δικαίου, αλλά η Βαρσοβία επιμένει ότι είναι απαραίτητες για να εξαλειφθεί η διαφθορά στους κόλπους των δικαστών.

«Θα ήταν το πιο συνετό που θα μπορούσαν να κάνουν. Διότι τότε δεν θα συζητάμε με ένα πιστόλι στον κρόταφο» ανέφερε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock