Κόσμος

Πορτογαλία: Οι σοσιαλιστές κέρδισαν τις δημοτικές εκλογές αλλά ηττήθηκαν στη Λισαβόνα

Σε σύνολο 308 δήμων, η παράταξη του πρωθυπουργού Αντόνιο Κοστα συγκεντρώνει 34,4% των ψήφων και κερδίζει σε τουλάχιστον 147 δήμους, ενώ η κεντροδεξιά αντιπολίτευση κερδίζει το 30,8% των ψήφων και 108 δήμους.

Ήδη νικητές στις τοπικές εκλογές του 2013 και του 2017, οι σοσιαλιστές ανέμεναν μια πιο βραχεία νίκη σε σύγκριση με πριν από τέσσερα χρόνια, όταν είχαν πραγματοποιήσει το καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία τους με 161 δήμους και 38% των ψήφων, έναντι 98 δημων και 28% των ψήφων για το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το κεντροδεξιό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD), και τους συμμάχους του.

Όμως στη Λισαβόνα, ο συνασπισμός της δεξιάς με επικεφαλής τον πρώην επίτροπο της ΕΕ Κάρλος Μοέδας ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και κέρδισε τον απερχόμενο δήμαρχο Φερνάντο Μεντίνα, ο οποίος παραδέχθηκε την ήττα του στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, με 35,8% των ψήφων έναντι 31,7% για τον σοσιαλιστή.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock