Κόσμος

Πορτογαλία: Τελευταίες διαβουλεύσεις πριν από τη διάλυση του κοινοβουλίου

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, ο συντηρητικός Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, θα διαβουλευθεί σήμερα με το κρατικό συμβούλιό του πριν ανακοινώσει τη διάλυση του κοινοβουλίου και την ημερομηνία των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, κάτι που θα κάνει πιθανόν αύριο, Πέμπτη.

Πριν από την απόρριψη από το κοινοβούλιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022 της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Αντόνιο Κόστα, που βύθισε την Πορτογαλία στο πολιτικό αδιέξοδο την περασμένη Τετάρτη, ο αρχηγός του κράτους είχε προειδοποιήσει πως κάτι τέτοιο θα είχε ως συνέπεια τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών δύο χρόνια νωρίτερα απ’ ό,τι προβλεπόταν.

Το σύνταγμα του επιβάλλει πάντως να ακούσει προηγουμένως τα κόμματα που αντιπροσωπεύονται στο κοινοβούλιο, κάτι που έκανε το Σάββατο, στη συνέχεια να συγκαλέσει το κρατικό συμβούλιό του, στο οποίο συμμετέχουν οι κορυφαίοι πολιτικοί αξιωματούχοι της χώρας, οι πρώην πρόεδροι και άλλες προσωπικότητες διορισμένες από τον Ρεμπέλο ντε Σόουζα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock