ΕνημέρωσηΠολιτική

Κοτζιάς στο CNN Greece για Β. Μακεδονία: Η κυβέρνηση παίζει κρυφτό με την αλήθεια και την ιστορία

Σφοδρή επίθεση τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στην ΕΕ εξαπολύει, με δήλωσή του στο CNN Greece ο Νίκος Κοτζιάς με αφορμή τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών -αρχιτέκτονας της Συμφωνίας των Πρεσπών– κι επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών ΠΡΑΤΤΩ αναφέρει χαρακτηριστικώς πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να προωθεί σταθερώς την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, να ικανοποιήσει το δικό της «καθήκον» αναπτύσσοντας παραπέρα τη συνεργασία με τη βόρεια γείτονα και ψηφίζοντας τα τρία μνημόνια μαζί της, νομίζει πως βρίσκεται ακόμα σε κάποια σχολική αυλή και παίζει κρυφτό με την αλήθεια και την ιστορία.

Γι’ αυτό και την καλεί να λάβει όλα τα μέτρα για την πιστή εφαρμογή των Πρεσπών, να πάψει να διευκολύνει με την στάση της τις ηγεσίες της Βόρειας Μακεδονίας που είναι ευτυχείς αν μπορούν να την κοπανούν από δεσμεύσεις που τις είναι δυσάρεστες, καθώς και να εφαρμόσει όλες τις θεσμικές προβλέψεις της Συμφωνίας και να τις επιβάλλει σε όσους έχουν αντίρρηση από την άλλη πλευρά.

Ο κ. Κοτζιάς σημειώνει, επίσης, πως η ΕΕ έδειξε την αδυναμία της να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της απέναντι σε Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, αφήνοντας ανοικτό το γεωπολιτικό παιχνίδι σε τρίτες κι επιθετικές δυνάμεις, καθώς και αδειάζοντας την κυβέρνηση Ζάεφ με μεθόδους που παραπέμπουν σε ανόητες γραφειοκρατίες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock