Κόσμος

Πού «υποχωρούν» οι ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας και ποιες οι κόκκινες γραμμές

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους είναι έτοιμοι να συζητήσουν με τη Ρωσία, στο πλαίσιο των συνομιλιών τους για την Ουκρανία, το ενδεχόμενο κάθε πλευρά να περιορίσει τα στρατιωτικά γυμνάσια και την ανάπτυξη πυραύλων στην περιοχή, δήλωσε σήμερα, Σάββατο, ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Εν όψει των συνομιλιών μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν τη Δευτέρα στη Γενεύη, ο αξιωματούχος της διακυβέρνησης Μπάιντεν επισήμανε ότι η Ουάσινγκτον δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει τη θέσπιση ορίων στον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων που αναπτύσσονται στην περιοχή, ούτε και την παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων σε κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ.

Μετά τις συνομιλίες στη Γενεύη, θα ακολουθήσει το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας την Τετάρτη στις Βρυξέλλες και την επομένη η σύνοδος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στη Βιέννη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock