888 «Πράσινο φως» για θανάσιμη ισχύ εναντίον των μεταναστών έδωσε ο Τραμπ στον στρατό | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / «Πράσινο φως» για θανάσιμη ισχύ εναντίον των μεταναστών έδωσε ο Τραμπ στον στρατό

«Πράσινο φως» για θανάσιμη ισχύ εναντίον των μεταναστών έδωσε ο Τραμπ στον στρατό

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με κλείσιμο των συνόρων με το Μεξικό σε περίπτωση που χαθεί ο έλεγχος, προσθέτοντας ότι έχει δώσει το «πράσινο φως» στον στρατό να χρησιμοποιήσει «θανατηφόρα ισχύ», εάν αυτό απαιτηθεί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας την Πέμπτη σε δημοσιογράφους, δήλωσε ότι σε περίπτωση που χαθεί ο έλεγχος, σκοπεύει να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό, καθώς πλησιάζει το καραβάνι των μεταναστών που ξεκίνησε από την Κεντρική Αμερική.

«Εάν διαπιστώσουμε ότι φτάνει σε επίπεδο όπου θα χάσουμε τον έλεγχο ή όπου οι άνθρωποι αρχίσουν να τραυματίζονται, θα κλείσουμε την είσοδο στη χώρα για μια χρονική περίοδο μέχρι να μπορέσουμε να ελέγξουμε» την κατάσταση, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Όταν διευκρινιστικά ρωτήθηκε εάν εννοεί το κλείσιμο όλων των συνόρων ή τμήματος αυτών, ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι εννοεί το σύνολο των συνόρων. «Εννοώ όλα τα σύνορα. Το Μεξικό δε θα μπορεί να πουλά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, όπου κατασκευάζουν τόσο πολλά αυτοκίνητα».

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε επίσης ότι έδωσε το «πράσινο φως» στα αμερικανικά στρατεύματα να χρησιμοποιήσουν «θανατηφόρα ισχύ» εάν είναι απαραίτητο προκειμένου να αντιμετωπίσουν ορισμένα από τα πιο «εξαιρετικά επικίνδυνα» άτομα στο καραβάνι μεταναστών, οι οποίοι όπως εξήγησε έχουν ήδη εμπλακεί σε βίαια περιστατικά στο Μεξικό. «Υπάρχουν πολλοί εγκληματίες σε αυτό το καραβάνι και το μεγάλο καραβάνι δεν έχει φτάσει ακόμη», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΕΣΚΑΣΕ Η “ΜΠΟΜΠΑ”: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – ΑΚΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΤΣΑΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Σφοδρές αντιδράσεις …