Πρέσινγκ στους ανεμβολίαστους για το τείχος ανοσίας – «Άμυνα» για το οικονομικό «ατύχημα»


Η κυβερνητική προετοιμασία για την εφαρμογή του νέου πλαισίου που θα διέπει τις μη ουσιώδεις δραστηριότητες μπαίνει στην τελική ευθεία αλλά και τις αλλαγές στον τρόπο μετακινήσεων προς τα νησιά. Τα κυβερνητικά σήματα είχαν ως βασικούς παραλήπτες τους ανεμβολίαστους ενώ εξηγήθηκε ενδελεχώς μέσω όλων των διαθέσιμων καναλιών ότι στόχος δεν είναι ο διαχωρισμός των πολιτών.

Η άλλη πτυχή όμως των μηνυμάτων που εκπέμφθηκαν με ευκρίνεια από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν ότι από την κυβερνητική φαρέτρα δεν θα ξαναβγεί ένα οριζόντιο lockdown για να διατηρηθεί το περίβλημα της υγειονομικής ασπίδας. Στόχος είναι να δημιουργηθεί το ενισχυμένο τείχος ανοσίας «δεδομένου ότι υπάρχει η δυνατότητα εμβολιασμού, το lockdown και κάθε οριζόντιο γενικευμένο μέτρο, δεν μπορεί να αποτελεί λύση», είναι η επωδός των κυβερνητικών στελεχών.
Σε αυτό το πεδίο η πολιτική αχλή που δημιουργήθηκε αναφορικά με τις εφεδρείες που υπάρχουν προσέδωσε μια διαφορετική διάσταση στη συζήτηση τη στιγμή που ξεκαθαρίζονταν από κυβερνητικά χείλη ότι ενδεχόμενα περιοριστικά μέτρα θα είναι τοπικού χαρακτήρα και θα αφορούν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους ενώ δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη. Όπως εξηγούσαν αρμόδια στελέχη η Ελλάδα έχει ταμειακά διαθέσιμα, αλλά η επίπτωση των μέτρων στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας που ξεπερνούν τα 41 δισεκατομμύρια, είναι μια πολύ σοβαρή δημοσιονομική αφαίμαξη.
Υπό αυτό το πρίσμα οι ίδιοι παράγοντες υπογράμμιζαν ότι δεν πρέπει να τίθενται επί τάπητος λύσεις τύπου γενικού lockdown χτυπώντας καμπανάκι για τις δημοσιονομικές και τις μακροοικονομικές συνέπειες του:

«Μπορεί να πηγαίνεις πολύ καλά μέχρι ένα διάστημα και αν αφήσεις να σου ξεφύγει, να συμβεί κάποιο ατύχημα» και πρόσθεταν εμφατικά: «απόφαση της Κυβέρνησης είναι μην επιτρέψει κανένα ατύχημα. Στόχος είναι να πετύχει η πολιτική των εμβολιασμών. Αυτή είναι η λύση, δεν υπάρχει άλλη εκδοχή».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση