ΕνημέρωσηΠολιτική

Ανδρουλάκης: Δεν έχει ξανασυμβεί κυβέρνηση να θέλει να αλλάξει εκλογικό νόμο με τροπολογία

Σκληρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης στην κυβέρνηση για την τροπολογία που επεδίωκε να καθιερώσει την επιστολική ψήφο και στις Εθνικές Εκλογές και η οποία τελικά καταψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη (23/1). 

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε πως «δεν έχει ξανασυμβεί να θέλει μία κυβέρνηση να αλλάξει εκλογικό νόμο με μία τροπολογία» εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του την καταψήφισε.

Συμπλήρωσε, δε, πως «η τροπολογία ήταν εκπρόθεσμη και αυτό περιφρονεί τον κοινοβουλευτισμό και τις μεταρρυθμίσεις». Αναφέρθηκε, επίσης, στο γεγονός πως «η αποχή με τεχνικά μέσα, αλλά αντιμετωπίζεται με αξιοπιστία».

«Δεν υπάρχει ταβάνι για το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές»

Με αφορμή τις επερχόμενες ευρωεκλογές, σημείωσε πως «για το ΠΑΣΟΚ πως δεν υπάρχει ταβάνι στην προσπάθεια που κάνουμε».

«Θα πάμε καλά και αμέσως μετά θα πάμε ακόμα καλύτερα» πρόσθεσε ενώ προανήγγειλε το άνοιγμα προγραμματικής συζήτησης για να δημιουργηθούν συγκλίσεις.

Θετικοί για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά με ποιότητα σπουδών

Παράλληλα, δήλωσε πως είναι θετικά διακείμενοι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, διευκρινίζοντας όμως: «αλλά με ποιότητα σπουδών και περιφερειακή ανάπτυξη να μην είναι όλα στην Αθήνα».

«Άλλο ιδιωτικό πανεπιστήμιο, άλλο μη κρατικό μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο. Ότι και αν πούμε ό,τι και αν στηρίξουμε η προτεραιότητά μας είναι η στήριξη του δημοσίου πανεπιστημίου, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock