ΕνημέρωσηΠολιτική

Δένδιας: Υπέβαλε την υποψηφιότητα της Ελλάδας για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Την υποψηφιότητα της Ελλάδας για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την περίοδο 2028-2030, με στόχο να προωθήσει το πολύ σημαντικό του έργο, με προσήλωση στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και ιδίως του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Απευθυνόμενος στην 52η Σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στη Γενεύη, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος του, επισήμανε πως η Ελλάδα δεν είχε ποτέ στο παρελθόν την ευκαιρία να συμμετέχει στο Συμβούλιο κα διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να εργάζεται σε πνεύμα διεθνούς συνέργειας και διαλόγου με όλα τα αρμόδια όργανα και κράτη-μέλη του ΟΗΕ, επειδή είναι πεπεισμένη για την προστιθέμενη αξία και την αποτελεσματικότητα μιας προσέγγισης που βασίζεται στη συναίνεση. Μάλιστα, προέταξε την ανάγκη να επιβεβαιωθεί η καθολική προσήλωση στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και ιδίως του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τονίζοντας παράλληλα ότι 75 χρόνια μετά την υιοθέτησή της, η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι εδώ για να υπογραμμίσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη εάν παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εξίσου, διαμήνυσε ότι η Ελλάδα τηρεί απαρέγκλιτα τις αρχές του σεβασμού στην πολυμέρεια που βασίζεται σε κανόνες και στο Διεθνές Δίκαιο.

Επίσης, επισήμανε πως η Ελλάδα έχει υποβάλει την υποψηφιότητά για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την περίοδο 2025-2026 και πως συμβάλλει σε ψηφίσματα όπως η προώθηση των πολιτιστικών δικαιωμάτων, ο αθλητισμός και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, καθώς και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη νευροτεχνολογία. «Με αυτές τις προτεραιότητες και αρχές στοχεύουμε να προωθήσουμε το πολύ σημαντικό έργο του Συμβουλίου» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock