Επικαιρότητα

Προβληματισμός ειδικών για το «ελευθέρας» στους εμβολιασμένους – Πού εντοπίζονται οι ενστάσεις τους

Μπορεί οι χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου υγείας δια στόματος Θάνου Πλεύρη να έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από τη μεγάλη πλειοψηφία των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών, ωστόσο αρκετοί είναι οι ειδικοί που εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις συνέπειες που θα έχουν στην πορεία της πανδημίας μέσα στον χειμώνα.

«Υπερβολικά» χαρακτήρισε τα μέτρα ελευθερίας ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος. Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Πέμπτης, είπε πως «δίνουν την εντύπωση ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Δυστυχώς δεν είμαστε σε αυτό το σημείο. Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι πολύ μεγάλη από ανεμβολίαστους. Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά στη Βόρεια Ελλάδα. Οι θάνατοι ξεπέρασαν τις 15.000».

«Οι ανεμβολίαστοι πιέζουν το σύστημα υγείας, κινδυνεύουν, χάνουν τις ζωές τους. Στις μονάδες έχουμε και ένα 10% εμβολιασμένους. Η μετάλλαξη αυτή οδήγησε στο να υπάρχει ανάγκη για τρίτη δόση εμβολιασμού», συνέχισε, τονίζοντας πως «δεν είναι ώρα για τέτοια ελευθερία, δεν είναι η στιγμή να περάσουμε ένα μήνυμα ότι ήρθαμε στην κανονικότητα. Δυστυχώς δεν είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Η συμμόρφωση δεν είναι ικανοποιητική. Σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας το ποσοστό εμβολιασμού είναι μικρό. Η διαφοροποίηση ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη πρέπει να υπάρξει, αλλά δεν θέλουμε να δοθεί το λάθος μήνυμα ότι η πανδημία τελείωσε», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock