Κόσμος

Rolling Stone για θάνατο Κίσινγκερ: «Επιτέλους πέθανε»

O «μάγος» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, Χένρι Κίσινγκερ, ο άνθρωπος που την καθόρισε για πάνω από μισό αιώνα, δείχνοντας εξαιρετικές διαπραγματευτικές ικανότητες, αλλά ενίοτε και με έναν κυνισμό που σόκαρε, θα μείνει στην ιστορία σίγουρα ως μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στη σύγχρονη διπλωματία.

Το περιοδικό Rolling Stone, στο πρωτοσέλιδό του φέρει τον αιχμηρό τίτλο: «Πέθανε επιτέλους ο Χένρι Κίσινγκερ, ο εγκληματίας πολέμου που αγαπήθηκε από την κυρίαρχη τάξη των ΗΠΑ. Ντροπή στη χώρα που τον τιμά».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, o Kίσινγκερ χαρακτηρίζεται ως «ένας από τους ανθρώπους που ευθύνονται για τις μαζικότερες δολοφονίες στην ιστορία», ενώ μεταξύ 1696 και 1976, υπολογίζεται ότι από τις ενέργειές του δολοφονήθηκαν 3-4 εκατομμύρια άνθρωποι.

Eπιλέον, το περιοδικό μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι ο Κίσινγκερ ήταν «μια ψύχραιμη ιδιοφυία που επανέφερε το πρεστίζ των ΗΠΑ μετά το Βιετνάμ», εφαρμόζοντας μια πολιτική που εξυμνούσε το «αμερικανικό μεγαλείο», γι΄αυτό και ο αμερικανός Τύπος συνήθως τον αποθέωνε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock