Προβολή της εθνικής μας επετείου στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της Κίνας


Η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών ακολουθεί μία συντονισμένη πολιτική προβολής της εθνικής επετείου των 200 ετών Ελληνικής Ανεξαρτησίας σε όλο τον κόσμο και συχνά ο πλέον σημαντικός αρωγός στην προσπάθεια είναι η ίδια η Ελληνική Ομογένεια καθώς και οι απανταχού της γης Φιλέλληνες. Ο Φιλελληνισμός δεν αποτελεί ένα «ρομαντικό» κοινωνικό φαινόμενο που σημειώθηκε την περίοδο της ελληνικής επανάστασης, αλλά συνιστά μία διαχρονική θεώρηση πολιτισμού εκ μέρους προσώπων ή και κρατών.

Η Κίνα αποδεικνύεται εξαιρετικά δεκτική στα μηνύματα πολιτισμού της χώρας μας. Δεν είναι τυχαία η προβολή που επιφυλάχθηκε από τα κανάλια της Κινεζικής τηλεόρασης στη συνέντευξη, την οποία παραχώρησε σε μεγάλο δημοσιογραφικό οργανισμό της Κίνας ο Γιάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Το δημοφιλές πόρταλ του δημοσιογραφικού οργανισμού China Media Group (CMG), YANGSHIPIN, δημοσίευσε εκτενή αποσπάσματα από την συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΞ Γιάννη Χρυσουλάκη, ο οποίος έδωσε μεγάλη έμφαση στην σημασία της επετείου των 200 ετών από την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση των Ελλήνων το 1821. Εκτός από τον Ελληνικό Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, αναφέρθηκε και στις στενές σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα του πολιτισμού.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση