ΕνημέρωσηΟικονομία

Προειδοποιήσεις ΕΚΤ για «φούσκες» στις αγορές ακινήτων και τα χρηματιστήρια

«Φούσκες» στην αγορά ακινήτων και στις αποτιμήσεις χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων βλέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην έκθεση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. Η ΕΚΤ αναφέρει πως οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την πανδημία μειώνονται, αλλά έχουν δημιουργηθεί ευπάθειες και προκλήσεις για την ανάκαμψη. Παράλληλα, αναφέρεται και στις προοπτικές του πληθωρισμού και στις πιέσεις από τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και την αύξηση των τιμών της ενέργειας.

Αρχικά η ΕΚΤ τονίζει πως η οικονομική ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ μείωσε τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα που σχετίζονται με την πανδημία. Ωστόσο, οι ευπάθειες έχουν αυξηθεί λόγω των «εκτεταμένων αποτιμήσεων» σε ορισμένες αγορές περιουσιακών στοιχείων, των αυξημένων επιπέδων δημόσιου και ιδιωτικού χρέους και της αυξημένης ανάληψης κινδύνων από μη τραπεζικές επιχειρήσεις.

Κατά την ΕΚΤ οι πιέσεις στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και η πρόσφατη άνοδος στις τιμές της ενέργειας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προκλήσεις για την οικονομική ανάκαμψη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock