888 Προετοιμασία ρωσοσυριακής επίθεσης στην Nτέιρ Έζζορ κατά ISIS… | Kontasas
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Προετοιμασία ρωσοσυριακής επίθεσης στην Nτέιρ Έζζορ κατά ISIS…

Προετοιμασία ρωσοσυριακής επίθεσης στην Nτέιρ Έζζορ κατά ISIS…

H ρωσική πολεμική αεροπορία θα υποστηρίξει το συριακό στρατό στην επίθεσή του εναντίον της Daesh στην συριακή πόλη Deir al-Zur.

Η ρωσική πολεμική αεροπορία θα διοχετεύσει την απαραίτητη κάλυψη στο συριακό στρατό στην επαρχία της Homs και θα συμμετέχει στην επίθεση του συριακού στρατού για την άρση αποκλεισμού από την Daesh της Deir al-Zur, ανακοίνωσε την Παρασκευή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ο ρώσος ΥΠΕΞ από την πλευρά του τόνισε ότι οι ρωσοσυριακές δυνάμεις θα επικεντρωθούν στην επίθεση στα ανατολικά της Παλμύρας που είναι στην επαρχία της Homs, και στην απελευθέρωση της Deir al-Zur, που είναι παγιδευμένη από την Daesh εδώ και 3 χρόνια και στην ανάκτηση περιοχών στα ΝΑ του Χαλεπίου. Η ρωσική πλευρά διευκρινίζει ότι η περιοχή Al Qaboun στη Δαμασκό δεν εμπεριέχεται στις ζώνες αποκλιμάκωσης γιατί από εκεί εκτοξεύονται οι ρουκέτες κατά της ρωσικής πρεσβείας. ΗispanTV 6.5.17

Οι μάχες εκεί συνεχίζονται και ο στρατός διευθυνόμενος από την 105η Ταξιαρχία της Δημοκρατικής Φρουράς επιτέθηκε στις γραμμές άμυνας των τρομοκρατών που παραμένουν στην ΝΑ Qaboun και ανάκτησε πολλά κτίρα από την Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) και το Τάγμα Al -Rahman.Σύμφωνα με κάποιες αναφορές τρομοκράτες της Qaboun και κυβερνητική αντιπροσωπεία διαπραγματεύονται τώρα πιθανή απόσυρση των πρώτων.

Ως προς τη συμφωνία των Άστανα συμπεριλαμβανομένων των ορίων των ζωνών θα αποφασιστούν ως τις 22 Μαίου. Ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων στ΄Astana θα γίνει στα μέσα Ιουλίου όταν η τριμερής θά ναφερθεί στην διαδικασία επανασυμφιλίωσης.

Αν η πρωτοβουλία πετύχει έστω μερικώς Μάη ή Ιούνη ο (SAA) και οι σύμμαχοί του υποστηριζόμενοι από Ρωσία και Ιράν θα εξαπολύσουν μια επίθεση στη κεντρική Συρία κατά της ISIS στοχεύοντας να φτάσουν στη Deir Ezzor που πολιορκείται από τη ISIS. Για να γίνει αυτό εφικτό η κατάσταση σε Δαμασκό, Daraa και Homs θα πρέπει να ησυχάσει.

Ο (SAA) προετοιμάζει με ορμητήριο την Παλμύρα επίθεση στην πόλη Sukhnah,που είναι στο δρόμο Palmyra-Deir Ezzor περί τα 50 km ανατολικά της Palmyra.Η απελευθέρωση της Sukhnah μπορεί να θεωρηθεί ως η α΄ φάση μιας ευρύτερης προσπάθειας για την άρση του αποκλεισμού της πόλης Deir Ezzor.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Tiger Forces του συριακού στρατού μετακινήθηκαν από το Α Χαλέπι και την Β Χάμα προς τ΄ανατολικά της Palmyra.Ρωσικά μαχητικά και επιθετικά ελικόπτερα θα υποστηρίξουν το συριακό στρατό στην επιχείρηση σύμφωνα με το Ρωσικό Υπ.Άμυνας.

Χθες ο στρατός ανακατέλαβε 4 υψώματα στα δυτικά της “Talila Reserve” 18km ανατολικά της Palmyra.southfront 5/6.5.17

dimpenews.com

Δείτε επίσης

Αρκαδία, η γη των ηρώων και των ένδοξων μαχών

Η πατρίδα του μυθικού θεού Πάνα είναι γεμάτη θρύλους, μύθους και παραδόσεις που τη συνοδεύουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *