888 Προκαλούν οι Τούρκοι με νέα πτήση μαχητικών πάνω από ελληνικό έδαφος | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Προκαλούν οι Τούρκοι με νέα πτήση μαχητικών πάνω από ελληνικό έδαφος

Προκαλούν οι Τούρκοι με νέα πτήση μαχητικών πάνω από ελληνικό έδαφος

Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο καταγράφηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών Phantom F-4 και ένα ζεύγος F-16 μπήκαν στο FIR Αθηνών και πέταξαν πάνω από ελληνικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του news.gr, τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά, χωρισμένα σε δύο ζευγάρια, μπήκαν στο FIR Αθηνών στις 15:02. Στις 15:04 τα Phantom πέταξαν πάνω από την νησίδα Ανθρωποφάγοι στα 10.000 πόδια, ενώ τα F-16 ένα λεπτό αργότερα στα 24.000 πόδια. Στη συνέχεια κινήθηκαν βόρεια και βγήκαν από το FIR Αθηνών, τα Phantom στις 15:28 και τα F-16 στις 15:31.

Δύο F-16 από Σκύρο απογειώθηκαν άμεσα για να αναχαιτίσουν τα τουρκικά μαχητικά, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν σημειώθηκε αερομαχία.

Επισημαίνεται πως η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται σε τριήμερο πένθος για τον θάνατο του χειριστή του εκπαιδευτικού Τ-2, που συνετρίβη βόρεια της Σπάρτης, αλλά αυτό δεν φαίνεται να συγκίνησε την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

newsbeast.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Παίρνει φωτιά ο κώλος όσων τολμούν να κάτσουν. ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ – Τηγανίζεις αυγά στα Σιδερένια Παγκάκια στο Σύνταγμα που ΚΑΙΝΕ και δεν κάθεται κανείς. ΒΙΝΤΕΟ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ ΑΥΤΟ που …