Επικαιρότητα

Προξενείο στη Θεσσαλονίκη άνοιξε το Μαυροβούνιο – Παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας τα εγκαίνια

Ιστορικής σημασίας εγκαίνια έλαβαν χώρα την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, Καθηγητή Δρ. Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον επίτιμο πρόξενο της χώρας στη Βόρειο Ελλάδα, Δρ. Βασίλη Γ. Αποστολόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε)

Το προξενείο του Μαυροβουνίου στεγάζεται εντός ειδικά διαμορφωμένου χώρου στο «Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο» στη Θεσσαλονίκη και ο εορτασμός των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε σε κλειστό κύκλο, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων της Θρησκευτικής, πολιτικής, αυτοδιοικητικής και επιχειρηματικής ηγεσίας της Βορείου Ελλάδας.

Τον αγιασμό τέλεσε προσωπικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άνθιμος, και μετά το καλωσόρισμα του οικοδεσπότη, Δρα. Βασίλη Αποστολόπουλου, έλαβε το λόγο ο Πρωθυπουργός κ. Κριβοκάπιτς, ο οποίος υπογράμμισε την σημασία που έχει ο συμβολισμός του Προξενείου για τον προσανατολισμό της χώρας του, που έχει στον πυρήνα του την ταχύτερη δυνατή ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την πολυεπίπεδη εμβάθυνση των διμερών σχέσεων του Μαυροβουνίου με την Ελλάδα, κάτι στο οποίο πιστεύει θα συμβάλλει και το Προξενείο όσο και προσωπικά ο Επίτιμος Πρόξενος, στου οποίου τις δεινές ικανότητες και ξεχωριστό ήθος έκανε ειδική μνεία. Την αντιφώνηση από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος μετέφερε την στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στην ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και ειδικότερα του Μαυροβουνίου, και ευχήθηκε καλή δύναμη στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock