888 Προς επίλυση το θέμα των προσφύγων που έφυγαν από τη Μαλακάσα | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Προς επίλυση το θέμα των προσφύγων που έφυγαν από τη Μαλακάσα

Προς επίλυση το θέμα των προσφύγων που έφυγαν από τη Μαλακάσα

Συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, είχαν οι πρόσφυγες που έφυγαν πρόσφατα  από το Κέντρο Φιλοξενίας στη Μαλακάσα και οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα διαμαρτυρία έξω από το κτίριο του υπουργείου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πλευρά τους, ο υπουργός έδωσε το «πράσινο φως» για τη διευθέτηση του ζητήματος της στέγασης περίπου 120 προσφυγών, μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας της, παρουσία και της ΚΕΕΡΦΑ, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της λεωφόρου Θηβών.

Η σημερινή κινητοποίηση ήρθε μετά τον πρόσφατο θάνατο πρόσφυγα, ο οποίος δέχθηκε μέσα στη δομή επίθεση με μαχαίρι και ενώ μέσα στον χώρο βρίσκονταν και  πολλά γυναικόπαιδα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η λύση που δόθηκε από τον κ. Βίτσα περιλαμβάνει την επίλυση του θέματος άμεσα. Συγκεκριμένα, ένας σημαντικός αριθμός προσφύγων θα μεταφερθεί εντός της ημέρας με πούλμαν στις δομές της Θήβας και των Θερμοπύλων. Οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν μέχρι αύριο σε σπίτια και ξενοδοχεία που θα υποδείξει εντός της ημέρας το υπουργείο. Εκεί θα μεταφερθούν κυρίως οικογένειες…

newsbeast.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Κέρκυρα: Νέα στοιχεία και εικόνες για τον “δράκο και βιαστή του Κάβου”! Τι βρέθηκε στο σημείο που κρυβόταν (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Αποκαλύψεις από την αστυνομία για τον 47χρονο “δράκο” της Κέρκυρας. Τα όπλα και το σχέδιό …