Προσωπικές ευχές Αλ Σίσι στον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας για τα Χριστούγεννα

Προσωπικό μήνυμα αγάπης και υποστήριξης του Προέδρου της Αιγύπτου, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι προς στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο, μετέφερε ο εκπρόσωπος του Αιγυπτίου ηγέτη, κατά τη σημερινή Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο Κάιρο.

Τονίζοντας το μήνυμα του Αιγυπτίου Προέδρου, κατά τη σύντομη συνομιλία που είχε με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, ο εκπρόσωπος του Προέδρου Αλ Σίσι τόνισε τη στήριξη της Αιγύπτου προς το ελληνορθόδοξο Παλαίφατο Πατριαρχείο, που ζει στην Αίγυπτο εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Μοχάμεντ Γέχια, εκπρόσωπο του Αιγυπτίου ηγέτη, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μίλησε με συγκίνηση για τη φιλόξενη Χώρα του Νείλου, που ήταν εκείνη που φιλοξένησε τον Ιησού Χριστό ως θείο βρέφος, αλλά και σήμερα αγκαλιάζει όλον τον κόσμο και αποτελεί φάρο αγάπης και ειρήνης σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου. Μάλιστα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος επεσήμανε τους ισχυρούς δεσμούς των δύο λαών και των δύο κρατών, Ελλάδας και Αιγύπτου, όπως τόνισε κατά την πρόσφατη συνάντησή του στην Αθήνα και με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ευχαριστώντας θερμά την Αίγυπτο για τη συνεργασία που έχει αναπτύξει σε όλους τους τομείς και στο υψηλότερο επίπεδο, από κοινού με την Κύπρο.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση