888 Προφητική εξέλιξη: Οι Τούρκοι κλείνουν τα νερά του Ευφράτη – Στέλνουν στη «δίψα» εκατοντάδες περιοχές – Ξεκίνησε ο τουρκικός «υβριδικός πόλεμος» | Kontasas
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Προφητική εξέλιξη: Οι Τούρκοι κλείνουν τα νερά του Ευφράτη – Στέλνουν στη «δίψα» εκατοντάδες περιοχές – Ξεκίνησε ο τουρκικός «υβριδικός πόλεμος»

Προφητική εξέλιξη: Οι Τούρκοι κλείνουν τα νερά του Ευφράτη – Στέλνουν στη «δίψα» εκατοντάδες περιοχές – Ξεκίνησε ο τουρκικός «υβριδικός πόλεμος»

Γιατί η Άγκυρα στα φράγματά της με τα οποία ελέγχει τα ύδατα που ρέουν σε Συρία, Ιράκ μείωσε για πολλοστή φορά προχθές την ροή…. στέλνοντας την «δίψα» σε εκατοντάδες περιοχές καταστρέφοντας παράλληλα την ήδη προβληματική αγροτική οικονομία των δύο αυτών χωρών;   

Με το κολοσσιαίων διαστάσεων  έργο Νοτιοανατολικής Ανατολίας (GAP), η Τουρκία επιχειρεί να ελέγξει τα νερά του Ευφράτη….χρησιμοποιώντας τα ως « στρατηγικό όπλο»…εξαναγκασμού , προκαλώντας πανικό σε Ιράκ και Συρία , και δείχνοντας παράλληλα τις πραγματικές διαστάσεις και  προθέσεις του Σουλτάνου Ερντογάν, ο οποίος θέλει να ελέγξει με αυτόν τον τρόπο την Μ.Ανατολή.   

 

Οι κυβερνήσεις σε Ιράκ και Συρία καταγγέλλουν για πρώτη φορά ότι ο Ευφράτης και άλλοι ποταμοί … «στερεύουν» απελπιστικά. Κουρδικές πηγές καταγγέλλουν ότι το τουρκικό κράτος έκλεισε τα νερά για μια ακόμη φορά, με αποτέλεσμα η βόρεια Συρία να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης.

Συγκεκριμένα, η μείωση της ροής των υδάτων επηρεάζει τις επαρχίες του Χαλεπιού, της Ράκα και της Ντέιρ Αλ Ζουρ, τρεις περιοχές όπου οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ελέγχουν μεγάλο μέρος των εδαφών. Έχει μάλιστα σημάνει κόκκινος συναγερμός διότι έρχεται το καλοκαίρι και η ζήτηση νερού στη Συρία θα αυξηθεί.

Οι καλλιέργειες στη Συρία που εξαρτώνται από τα νερά του Ευφράτη ήδη έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές, ενώ η Τουρκία σταμάτησε τη ροή και του ποταμού Μπελίξ, ο οποίος ποτίζει τις καλλιέργειες στα βορειοανατολικά της επαρχίας της Ράκα.

Η μείωση της ποσότητας του νερού έχει ως συνέπεια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της βόρειας Συρίας και κυρίως στις υπό κουρδικό έλεγχο πόλεις Κόμπανι και Μανμπίτζ.

Η Τουρκία έχει κόψει προηγουμένως το νερό του ποταμού Ευφράτη τον Μάιο του 2014, μειώνονταν τα επίπεδα των υδάτων στη λίμνη Άσαντ περισσότερο από 20 πόδια και δημιουργώντας τις συνθήκες για εξόντωση των Σύρων πολιτών μέσω της αφυδάτωσης.

Με τον αποκλεισμό του ποταμού, η Τουρκία απειλεί και τους Ιρακινούς αμάχους καθώς και μεγάλα αστικά κέντρα όπως την Μοσούλη, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις δεξαμενές που τροφοδοτούνται από τον Ευφράτη ποταμό.

Κατά τη διάρκεια του τουρκικού  έργου  GAP στα νότια της χώρας έχουν  κατασκευαστεί  22 φράγματα  στους ποταμούς Τίγρη και Ευφράτη, με τα οποία η Τουρκία ελέγχει απόλυτα την ροή του ύδατος που διασχίζει τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν.

Αυτές οι  χώρες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη ροή των δύο ποταμών.

Το σχέδιο GAP είναι μια κοινοπραξία της Τουρκίας, ΗΠΑ, Γερμανίας και του Ισραήλ, το οποίο έχει ως στόχο να παρέχει δύο εκατομμύρια εκτάρια καλλιεργειών στην Τουρκία και να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 7.500 μεγαβάτ.

Αυτός είναι ο τουρκικός «υβριδικός πόλεμος» κατά των Κούρδων  της Συρίας, του Ιράν, και του ιρακινού Κουρδιστάν που ήδη εφαρμόζει ο Ερντογάν παίζοντας στην κυριολεξία με την «πυρά» .

Είναι σαφές ότι όπως πάνε τα πράγματα σύντομα ο Ερντογάν ο οποίος «παίζει» το παιχνίδι της δύσης θα συγκρουστεί με τους λαούς της Ανατολής για το νερό , που είναι το πολυτιμότερο γήινο αγαθό.

«Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδδώνα, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβεί τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος, δηλαδή οι Ρώσοι, θα πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας»…Γέροντας Παΐσιος και έτσι γίνεται……

 

πηγη

Δείτε επίσης

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Κογκρέσο μπλόκαρε τη μεταφορά των F-35 στην Τουρκία – Πέρασε το αίτημα Ελλήνων και Αρμενίων

«Φρένο» στη μεταφορά των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2019, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *