ΕνημέρωσηΟικονομία

Προχωρά η «πράσινη» επένδυση της Bellamia Farms στη Λαμία

Τη βεβαίωση παραγωγού από τη ΡΑΕ για τα θερμοκήπια που αναπτύσσει στη Λαμία πήρε η εταιρεία Bellamia Farms.

Η άδεια αφορά το έργο ισχύος 8,8 Megawatt που λειτουργεί με τεχνολογία Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Αποδοτικότητας (ΣΗΘΥΑ) το οποίο αποτελεί κομμάτι της συνολικής επένδυσης.

Η απόκτηση της συγκεκριμένης βεβαίωσης ουσιαστικά «ανοίγει το δρόμο» για να προχωρήσουν τα έργα του fund Waterfall Capital, του οποίου και ηγείται στη χώρα μας ο κ. Δημήτρης Μηλιάκος.

Σημειώνεται πως η «Bellamia Farms A.E.», δραστηριοποιείται στο χώρο ανάπτυξης υδροπονικών θερμοκηπίων, καλλιέργειας, τυποποίησης και εμπορίας ντομάτας και λαχανικών. Η εν λόγω επένδυση αφορά στη δημιουργία υπερσύγχρονου τεχνολογικά, υδροπονικού θερμοκηπίου 160 στρεμμάτων και μονάδας συμπαραγωγής 8.8 MW στη Λαμία ενώ η συνολική έκταση που έχει τοποθετηθεί η εγκατάσταση φτάνει τα 255 στρέμματα.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά καινοτόμα και υψηλής τεχνολογίας επένδυση στον αγροτικό τομέα, η οποία και εξασφαλίζει από τη μία εξαιρετικά βελτιωμένη απόδοση ανά στρέμμα και ταυτόχρονα βιωσιμότητα καθώς οι ενεργειακές ανάγκες του έργου καλύπτονται από την ειδική «πράσινη» τεχνολογία που έχει υιοθετηθεί και εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock