Κόσμος

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπλίνκεν στη Δυτική Όχθη – Τι συζήτησε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Δυτική Όχθη, λίγο πριν ταξιδέψει για την Τουρκία, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Στο ξαφνικό αυτό ταξίδι, ο Αμερικανός διπλωμάτης, συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Παλαιστινιακή Αρχή ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης συναντήθηκε με τον Αμπάς στη Ραμάλα.

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης των δύο πλευρών φέρεται να είναι η παγκόσμια ανησυχία για την εντεινόμενη βία στα κατεχόμενα εδάφη παράλληλα με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου που ξεκίνησε το αιματοκύλισμα.

Οι επίσημες πληροφορίες αναφέρου ότι ο κ. Μπλίνκεν θα επισκεφθεί σήμερα την Τουρκία στην οποία πιθανότατα να παραμείνει και αύριο Δευτέρα 6 Νοεμβρίου.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στις 5 και 6 Νοεμβρίου, στην Άγκυρα. Τη Δευτέρα αναμένεται η συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν.

Σε ανακοίνωσή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται: «Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 5-6 Νοεμβρίου 2023. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, προβλέπεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στη Γάζα, περιφερειακά θέματα και τις διμερείς

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock