Πρόβλεψη ΑΠΘ: Πόσα κρούσματα θα έχουν Αθήνα – Θεσσαλονίκη στις 31 Δεκεμβρίου

Η πιο επιβαρυμένη από τον κορωνοϊό περιοχή της Ελλάδας θα παραμείνει η Θεσσαλονίκη μέχρι και την τελευταία ημέρα του χρόνου, 31 Δεκεμβρίου, καθώς τα κρούσματα θα εξακολουθήσουν να αντιπροσωπεύουν το 25% του συνολικού αριθμού, σύμφωνα με τον καθηγητή Χημικών Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ομάδας του καθηγητή, οι οποίες δημοσιεύονται στο voria.gr, ένα στα τέσσερα νέα κρούσματα που θα καταγραφούν την τελευταία ημέρα του 2020 στη χώρα μας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, τα 200 κρούσματα από τα συνολικά 700 – 800 εκείνης της ημέρας. Κάτι που σημαίνει ότι για να επιστρέψει η Θεσσαλονίκη σε μια σχετικώς ικανοποιητική και διαχειρίσιμη υγειονομική κατάσταση υπάρχει μπροστά μας αρκετό διάστημα.

Οι εκτιμήσεις του καθηγητή Σαρηγιάννη για την εξέλιξη της πανδημίας μέχρι το τέλος του χρόνου, βασίζονται σε τρεις παραδοχές. Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν πριν τον Ιανουάριο, το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει σταδιακά και με μέτρα από τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ η εστίαση θα παραμείνει κλειστή εκτός από τα εστιατόρια, που θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και αισθητά χαμηλότερη πληρότητα από αυτήν που έχουν κανονικά, κάπου μεταξύ 30% – 50%.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση