ΕνημέρωσηΟικονομία

Πρόγραμμα @αξία: Νέα δράση του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού για παιδιά 9 με 11 ετών

Μια ιδιαίτερα σημαντική δράση που αφορά στην χρηματοοικονομική γνώση και στην χρηματοοικονομική ενδυνάμωση των παιδιών, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή σε παγκόσμιο επίπεδο εκπαιδευτική πλατφόρμα με όνομα @ξία και αντικείμενο την διάχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στην χώρα, συγκεκριμένα σε παιδιά ηλικίας 9 με 11 ετών.

Το πρόγραμμα @ξία είναι η αρχή ενός ταξιδιού γνώσης για τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο θα συνοδευτεί από διαγωνισμούς, επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία και πολλές ακόμα δράσεις-έκπληξη!

Υποστηρικτής και χορηγός της δράσης αυτής υπήρξε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΕΕΔΑΔΠ και υλοποιήθηκε χάρις τις ενέργειες του Προέδρου της, κυρίου Αναστάσιου Πανούση.

Ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Νικόλαος Δ. Φίλιππας δήλωσε για τη συνεργασία με την ΕΕΔΑΔΠ: «Η δημιουργία ενός εξειδικευμένου ιστότοπου (microsite) αποκλειστικά για παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ήταν ένας από τους στρατηγικούς στόχους του Ινστιτούτου. Με την συνεργασία αυτή και την πολύτιμη συμβολή της ΕΕΔΑΔΠ, ο στόχος αυτός υλοποιήθηκε σε σύντομο χρόνο, παρέχοντας σημαντικές χρηματοοικονομικές γνώσεις σε όλα τα παιδιά της χώρας μας χωρίς κανένα απολύτως κόστος. Η νέα δράση του Ινστιτούτου για την χρηματοοικονομική εκπαίδευση και ενδυνάμωση των παιδιών θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην δημιουργία μιας νέας γενιάς χρηματοοικονομικά ενημερωμένων πολιτών».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα χρηματοοικονομικής ενδυνάμωσης και γνώσης @ξία και μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού στο σύνδεσμο www.gfli.gr/programma-axia.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock