Οικονομία

Πρόταση των ΗΠΑ για τους δασμούς επεξεργάζεται η Κίνα – Επιβεβαιώνει τις επαφές το Πεκίνο

Την πρόταση των ΗΠΑ για διαπραγμάτευση στο φλέγον ζήτημα των δασμών εξετάζει η Κίνα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (2/5).

«Οι ΗΠΑ ανέλαβαν πρόσφατα πρωτοβουλία επανειλημμένα» να στείλουν μήνυμα στο Πεκίνο πως ελπίζουν «να διεξαχθούν συνομιλίες» όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

«Η Κίνα βρίσκεται σε διαδικασία εξέτασης» της πρότασης, ανέφερε.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται τη στιγμή που ο εμπορικός πόλεμος εξακολουθεί να βρίσκεται στο ναδίρ του μεταξύ των δύο κρατών, με την Κίνα να αποτελεί τη μόνη χώρα για την οποία δεν πάγωσε τους δασμούς η Ουάσιγκτον. Αυτή τη στιγμή σε βάρος του Πεκίνου έχουν επιβληθεί τελωνειακοί δασμοί ύψους 145% στα περισσότερα κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στην αμερικανική αγορά, με την Κίνα να ανταποδίδει με δασμούς ύψους 125% στα αμερικανικά αγαθά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αναφέρει ότι η Κίνα έχει έρθει σε επαφή με τις ΗΠΑ προκειμένου να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις για τους τελωνειακούς δασμούς, κάτι το οποίο το Πεκίνο έχει διαψεύσει κατηγορηματικά.

Επομένως η ανακοίνωση αυτή αποτελεί την πρώτη επιβεβαίωση πως το Πεκίνο πράγματι επεξεργάζεται ένα σχέδιο, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button