Κόσμος

Δανία: Μετά την ηλικία των 30 ετών αποφασίζουν να κάνουν παιδί οι γυναίκες

Ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο ο μέσος όρος ηλικίας, που αποφασίζουν να γίνουν μητέρες οι γυναίκες στην Δανία. Μάλιστα, για πρώτη φορά ο μέσος όρος ηλικίας στη σκανδιναβική χώρα έχει φτάσει στα 30 έτη.

Το φαινόμενο αυτό θεωρείται σημαντικό γιατί στις σκανδιναβικές χώρες, οι νέοι και οι νέες αποφάσιζαν να γίνουν γονείς σε μικρότερες ηλικίες απ’ ό,τι σε άλλες δυτικές χώρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Danmarks Statistik (Statistics Denmark), η μέση ηλικία των γυναικών που γεννούν για πρώτη φορά και των νέων πατέρων συνεχίζει να αυξάνεται.

Και ενώ η ηλικία αυτή για τις γυναίκες έχει αυξηθεί στα 30 έτη, η ηλικία κατά την οποία αποφασίσουν οι άνδρες να γίνουν γονείς είναι 31,7.

Το συνολικό ποσοστό γονιμότητας, όπως μετέδωσε το euronews στην ηλικιακή ομάδα 15-49 έχει πέσει σε 1,49 παιδιά ανά γυναίκα το 2023. Πριν από δέκα χρόνια ο αριθμός ήταν 1,66 παιδιά ανά γυναίκα το 2013, σύμφωνα με στοιχεία της Statistics Denmark.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock