Πως εξελίσσεται η «ναυμαχία» των φρεγατών – Η Ελλάδα θα επενδύσει 5 δισ. ευρώ

Η προμήθεια των νέου τύπου φρεγατών του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έχει εξελιχθεί σε μια περίπλοκη πολιτικο-αμυντική υπόθεση, με βασικούς πρωταγωνιστές την αμερικανική Lockheed Martin και την γαλλική Naval Group. Το project, συνολικού προϋπολογισμού 5 δισ. ευρώ έχει μεγάλη σημασία και για την εθνική οικονομία, δεδομένου ότι επιδιώκεται να στηρίξει την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία.

Η Lockheed Martin για την νέα φρεγάτα πολλαπλών αποστολών που θέλει το Πολεμικό Ναυτικό προτείνει τη MMSC-HN (Multi-Mission Surface Combatant-Hellenic Navy), μια ειδικά προσαρμοσμένη για τις ελληνικές απαιτήσεις έκδοση των πλοίων μάχης LCS (Littoral Combat Ship).

Στην πρόταση για τις νέες MMSC-HN η Lockheed Martin προσφέρει την κατασκευή τουλάχιστον των τριών πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία με τη δημιουργία άνω των 1.200 θέσεων εργασίας. Πάντως, στο ζήτημα των Ναυπηγείων Ελευσίνας, που είχαν αρχικά προκριθεί για την κατασκευή των τριών MMSC μέσα από την εξαγορά τους από την εταιρεία ONEX, η κατάσταση δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί λόγω χρηματοοικονομικών κριτηρίων.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση