«Πόλεμος» 45 ημερών κατά της Δέλτα – Τα έκτακτα μέτρα και το «παράθυρο» στην υποχρεωτικότητα


Στον… «πόλεμο» των 45 ημερών για την αποτελεσματική ανάσχεση του τέταρτου κύματος, η κυβέρνηση δείχνει έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα «όπλα» για να κλείσει, πριν την υποτροπή, κάθε «υγειονομικό» μέτωπο.


Η αυστηροποίηση του πλαισίου λειτουργίας των κατασκηνώσεων, για την οποία το CNN Greece είχε εγκαίρως δημοσιοποιήσει αλλά και το «καμπανάκι» Χαρδαλιά για νέα έκτακτα μέτρα, τοπικού χαρακτήρα συμπίπτει χρονικά με την γιγαντιαία επιχείρηση για το χτίσιμο του τείχους ανοσίας.

Σε αυτό το πεδίο, και ενώ αδειάζει η άμμος στην κλεψύδρα, για την εισαγωγή της νομοθετικής ρύθμισης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ήδη διακρίνονται θετικά σημάδια που αφορούν στην επιτάχυνσή του που δεν επιτρέπουν όμως επανάπαυση. Στο μέτωπο της υποχρεωτικότητας, φαίνεται παρά τις διαβεβαιώσεις, συντηρείται η συζήτηση για επέκταση της περιμέτρου και στην εκπαίδευση, που συνδέεται με το σήμα, όπως αυτό εκπέμφθηκε από την αρμόδια υπουργό, Νίκη Κεραμέως, ότι τη νέα σχολική χρονιά όλες οι βαθμίδες θα λειτουργήσουν με ασφάλεια αλλά και με τη φυσική διαδικασία, δηλαδή με δια ζώσης διδασκαλία.
«Τρεις στους τέσσερις εκπαιδευτικούς μας, το 73%, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού. Όμως χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς. Απευθύνω πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές μας να εμβολιαστούν. Πέρυσι είχαμε την πανδημία, όμως δεν είχαμε αυτό το υπερόπλο που έχουμε σήμερα, το εμβόλιο», είπε η κ. Κεραμέως.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση