Πόλος έλξης για όλους το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού

Πόλος έλξης και σημείο αναφοράς, όχι μόνο για το Λεκανοπέδιο, αλλά για ολόκληρη την επικράτεια καθώς και το εξωτερικό είναι το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, καθώς συνδυάζει μια σειρά από μοναδικά χαρακτηριστικά.

Με συνολική έκταση 2.000 στρεμμάτων και το μοναδικό πλεονέκτημα να βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, συνδυάζοντας έτσι το πράσινο με τους υδάτινους πόρους, το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού είναι ένα ξεχωριστό ορόσημο. Το οποίο αφορά τόσο τους γειτονικούς δήμους της Αργυρούπολης, του Ελληνικού, της Γλυφάδας και του Αλίμου, όσο και για όλους τους κατοίκους της πρωτεύουσας, με δεδομένη και την ευκολία πρόσβασης σε αυτό με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Παράλληλα, χάρη στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού η Αθήνα μπαίνει στο διεθνές στερέωμα των πόλεων με αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Έτσι, η πρωτεύουσα της Ελλάδας δεν έχει πλέον τίποτε να ζηλέψει από άλλες μητροπόλεις με κάποια από τα πιο φημισμένα αστικά πάρκα του κόσμου, όπως το Hyde Park του Λονδίνου, το Jardin du Luxembourg του Παρισιού, το Park Güell της Βαρκελώνης, το Vondelpark του Άμστερνταμ, το Tiergarten Park του Βερολίνου, ο Englischer Garten Μονάχου και το Central Park της Νέας Υόρκης.

Source link

realhosting
loading...

Leave a Reply