888 «Πόντιος Πιλάτος» η Ουάσιγκτον – Δένδιας: «Ζητήσαμε καθαρή στήριξη από τις ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας» – Πομπέο: «Το σημειώνω» | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Πόντιος Πιλάτος» η Ουάσιγκτον – Δένδιας: «Ζητήσαμε καθαρή στήριξη από τις ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας» – Πομπέο: «Το σημειώνω»

«Πόντιος Πιλάτος» η Ουάσιγκτον – Δένδιας: «Ζητήσαμε καθαρή στήριξη από τις ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας» – Πομπέο: «Το σημειώνω»

Προβληματίζει η στάση των ΗΠΑ και η απάντηση Πομπέο, καθώς η Ουάσινγκτον δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση έναντι των τουρκικών προκλήσεων.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ολοκλήρωσε τη συνάντησή του με τον ομόλογό του Μάικ Πομπέο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά από πρόσκληση της αμερικανικής πλευράς. Αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε:

Είμαι ευτυχής γιατί μία από τις πρώτες συναντήσεις μου ως υπουργού Εξωτερικών ήταν με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. Ξέρουμε όλοι ότι η στενή σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών έχει μεγάλη ζωή, αλλά είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον κάθε φορά να επεκτείνουμε και να εμβαθύνουμε αυτή τη σχέση.

Μιλήσαμε για τον στρατηγικό διάλογο μεταξύ των δύο χωρών και για την εμβάθυνσή του. Επίσης ζήτησα από τον κ. Πομπέο να έρθει στην Αθήνα για τη δεύτερη φάση αυτού του διαλόγου. Η αμερικανική θα το δει με πολύ θετικό τρόπο και είναι πιθανό αυτό να συμβεί το Φθινόπωρο.

Επίσης είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για διάφορα θέματα αλλά κυρίαρχη σημασία έχει πάντα το ζήτημα της τουρκικής επιθετικότητας. Τόσο έναντι της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και κατά των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου.

Συζητήσαμε επίσης τις θετικές προοπτικές που υπάρχουν στα θέματα ενέργειας και θέματα συνεργασίας με την Κύπρο και το Ισραήλ στο πλαίσιο της τριμερούς αυτής σχέσης, όπως επίσης και στα θέματα συνεργασίας με την Αίγυπτο. Τέλος, ζήτησα από τις ΗΠΑ να έχουν μια ξεκάθαρη θέση, μια καθαρή στήριξη της Ελλάδας όσον αφορά τα ζητήματα της Τουρκικής επιθετικότητας

HJ: Ποια ήταν η απάντηση στο τελευταίο σας αίτημα; Το σημείωσε, ζητήσαμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να υπάρχει μια καθαρή γραμμή επικοινωνίας σε περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα που θα αφορά στις σχέσεις μας με την Τουρκία που θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η σαφής και άμεση τοποθέτηση των ΗΠΑ. Οι αμερικάνοι το σημείωσαν και θα μας απαντήσουν σχετικά.

 

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Nikos Dendias@NikosDendias

Από τη συνάντησή μου με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo στο State Department. @SecPompeo @StateDept

26 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Secretary Pompeo

@SecPompeo

I had a good conversation with Greek Foreign Minister @NikosDendias. Greece is a pillar of stability in the Eastern Mediterranean and Balkans and an important @NATO Ally. We look forward to continuing to working closely together to promote stability & prosperity in the region.

315 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ενσωματωμένο βίντεο

Υπουργείο Εξωτερικών

@GreeceMFA

: FM @NikosDendias welcomed by Secretary of @StateDept @SecPompeo – Focus on reinforcing – U.S. strong ties & strategic relationship / Συνάντηση ΥΠΕΞ Ν.Δένδια με ΥΠΕΞ ΗΠΑ M.Pompeo στην Ουάσιγκτον – H περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης 🇬🇷🇺🇸 στο επίκεντρο

Δείτε επίσης

ΔΕΝ είναι όμοιοι, απλά είναι ΙΔΙΟΙ. ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ. Πλάνελ της NOVARTIS με ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. συντονιστής ο «εμβολιούχος» Ευαγγελάτος που «τσίπησε» 869.000 Ευρωπουλάκια έτσι, για τον .. κόπο του. ΔΕΙΤΕ & ΦΡΙΞΤΕ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Yποψήφιοι βουλευτές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *